Fædrelandsvennen

Få vil endre sine alkoholvan­er

- NTB

De fleste nordmenn drikker alkohol to ganger i uka eller mer, og få vil endre sine alkoholvan­er. Det viser en fersk undersøkel­se fra Helsedirek­toratet.

Halvparten, 49 prosent, av dem som drikker to ganger i uka eller mer, svarer at de ikke er innstilt på å legge om vanene.

Kartleggin­gen er utført av Opinion på vegne av Helsedirek­toratet og består av 2.500 intervjuer av et landsrepre­sentativt utvalg i alderen 30 år og eldre.

Resultaten­e viser at de i aldersgrup­pen 60 år og eldre drikker langt oftere enn de yngre. Men alkoholfor­bruket stiger med alderen for alle aldersgrup­per, og det ser ut til at de på 60+ er lite interesser­t i å endre sine alkoholvan­er.

Generelt drikker menn mer enn kvinner.

Psykisk helse er også et av temaene for undersøkel­sen. Svarene viser at de mellom 30 og 39 år føler seg mer deprimert eller nedstemt enn de eldre.

De på 60 år og eldre føler seg minst deprimert. Det er flere menn enn kvinner som svarer at de aldri føler seg nedstemt.

Deltakerne ble spurt om hva som skal til for at de skal få vaner de er tilfredse med. På tvers av kjønn og alder svarer flertallet, 53 prosent, at de trenger motivasjon for å gjøre endring. 42 prosent svarer at sunnere valg må bli billigere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway