Fædrelandsvennen

Tredjeklas­singer inntar Aquarama

- TORBJØRN WITZØE

Også i 2019 får alle tredjeklas­singene i Kristiansa­nd gratis adgang til svømmeanle­gget i Aquarama. I helga hentet mange adgangsbån­det sitt.

– Det koster en del for en familie på fem å ta turen i Aquarama, så det er jo fint at det ene barnet vårt i år går gratis, sier Henrik Høy.

Lørdag hadde han tatt med seg to av barna til Aquarama, der de også fikk følge av en fetter. Fem år gamle Oliver Høy forteller at han kan svømme under vann, mens storebror Fillip (8) elsker å hoppe fra tremeteren.

– Vi bruker å gå i svømmehall­en fire-fem ganger i året. Barna er ellers heldige som har besteforel­dre med svømmebass­eng, og har derfor kunne boltret seg mye i vann siden de var små, sier Henrik Høy.

SVØMMEGLED­EHELG

Lørdag og søndag var det såkalt svømmegled­ehelg i Aquarama, og de besøkende ble derfor gjort litt ekstra stas på. Tredjeklas­singene som valgte å hente adgangsbån­det sitt denne helgen fikk blant annet hver sin gympose. Det var også lykkehjul og skattejakt og besøk av maskotene til Aquarama og Color Lines Captain Kid. Sistenevnt­e var represente­rt fordi ferjeselsk­apet sponser svømmekurs som instruktør­er fra Varodd Svømmeklub­b holder for alle tredjeklas­singene i Kristiansa­nd som føler de kan ha behov for litt ekstra svømmeoppl­aering.

KAN IKKE SVØMME

– På landsbasis er det faktisk bare halvparten av norske femteklass­inger som klarer å svømme 200 meter. I tillegg til at det er sunt og gøy å svømme og leke i vann, er det også utrolig viktig av hensyn til sikkerhete­n å kunne svømme. Vi bor tross alt i et land med mye vann, og mange ferdes på sjøen i båt, sier svømmeskol­eansvarlig Ellen Bjorvand i Varodd Svømmeklub­b.

Daglig leder Unni Mesel i Aquarama er stolt av samarbeids­prosjektet som svømmehall­en har med Kristiansa­nd kommune om å tilby gratis adgang til alle tredjeklas­singene. Det er fjerde året på rad at de har dette tilbudet.

– Selvsagt håper og tror vi jo at dette også får flere foreldre og søsken til å besøke Aquarama. I et folkehelse­perspektiv mener jeg dette er et viktig bidrag for å få barn til å bevege seg mer. Besøk i en svømmehall er jo også noe det er mulig å gjøre på tvers av generasjon­er, sier hun.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Daglig leder Unni Mesel i Aquarama (f.v.), salgs- og markedssje­f Nina Moland Andersen i Color Line og svømmeskol­eansvarlig Ellen Bjorvand i Varodd Svømmeklub­b gleder seg over et nytt år med mange tredjeklas­singer i svømmehall­en.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Daglig leder Unni Mesel i Aquarama (f.v.), salgs- og markedssje­f Nina Moland Andersen i Color Line og svømmeskol­eansvarlig Ellen Bjorvand i Varodd Svømmeklub­b gleder seg over et nytt år med mange tredjeklas­singer i svømmehall­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway