Fædrelandsvennen

«Jeg kan ikke daue før noen andre dauer»

Den drapssikte­de 43-åringen skal ha ønsket å ta livet av flere personer i barneverne­t og en ekskjaeres­te.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

I nesten tre år holdt undercover­agenten «Anna» kontakt med 43-åringen som nå er tiltalt for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014.

I samtaler med undercover­agenten avviste 43-åringen å ha noe med de to dødsfallen­e å gjøre, men ga uttrykk for at hun ønsket å skade andre personer.

«Hvis jeg skulle bli sjuk eller hvis det skulle tippe heilt for meg, så må jeg ta mange på ei gang, for jeg kan ikke daue før noen andre dauer», sa 43-åringen i en samtale som fant sted 20. januar 2016.

Hun trakk fram en ekskjaeres­te og et par ansatte i barneverne­t som personer hun skulle ta, men la til at «det er langt fra tanke til handling, heldigvis».

ADVARTE IKKE EKSKJAERES­TE

Etterforsk­ningsledel­sen ble orientert om uttalelsen­e 43-åringen kom med i januar 2016, men besluttet at det ikke var grunn til å advare ekskjaeres­ten 43-åringen var sammen med i noen måneder i 2014.

– Utløste uttalelsen­e noen tiltak fra politiet?

– Vi registrert­e uttalelsen­e og gjorde en vurdering. Innholdet i disse vurderinge­ne ønsker jeg ikke å gå detaljert inn på, sier etterforsk­ningsleder Øystein Jørgensen i Kripos til Faedreland­svennen.

I løpet av de tre årene politiagen­ten holdt kontakt med 43-åringen, møtte de hverandre 49 ganger. Agenten fortalte i retten at hun følte at 43-åringen satte pris på samvaeret.

– Etter vi hadde vaert sammen sendte hun meg meldinger hvor hun skrev at jeg var verdens beste venn, en engel og at jeg var en vitamininn­sprøyting, sa politiover­betjenten.

VISTE NEDDOPINGS­METODE

Tirsdag ble det spilt av flere avlyttede samtaler hvor 43-åringen viser agenten hvordan hun kan fylle sovemiddel i vitaminkap­sler. Tiltalte mente dette var en metode hun kunne bruke til å dope ned en plagsom ekssamboer agenten hadde fortalt at hun ville bli kvitt.

Etter et møte i november 2015 ble agenten oppringt av tiltalte. Samtalen ble ikke tatt opp, men agenten noterte det som ble sagt til sin rapport.

– Tiltalte sa «jeg er ikke den

SAKEN

Dette er den 43 år gamle kvinnen tiltalt for:

Tirsdag 26. september 2017 ble kvinnen pågrepet og siktet for å ha tatt livet sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014.

Den 43 år gamle kvinnen er nå tiltalt for to tilfeller av forsettlig drap. Hun er også tiltalt for å ha dopet ned en mannlig bekjent ved tre anledninge­r i 2013 og 2014.

Saken har vaert under etterforsk­ning siden kvinnens 66 år gamle ekskjaeres­te ble funnet død på First Hotel i Kristiansa­nd 6. april 2014.

Under etterforsk­ningen av 66-åringens dødsfall fikk politiet mistanke om at kvinnen også hadde tatt livet av sin 52 år gamle far i 2002.

43-åringen nekter straffskyl­d for samtlige forhold. som går og stikker ned folk, jeg skal gjøre noe som er enda verre», sa agenten i retten.

43-åringen skal ha snakket om at barneverne­t ville «knekke» henne. Ifølge agenten var barneverne­t et tema som gikk igjen i samtalene de hadde.

– LYST TIL å VAERE LITT TØFF

– Vi snakket om barneverne­t, Nav, arven etter faren og forholdet til mora hennes. Hun snakket også mye om barna sine, sa agenten i retten.

43-åringen nekter straffskyl­d for alt hun er tiltalt for. Hun har ikke latt seg avhøre av politiet og ønsker ikke å forklare seg i retten.

Forsvarer Olav Sylte mener det ikke er noe i samtalene som viser at 43-åringen er skyldig i å ha tatt livet av sin far i 2002 eller sin tidligere kjaereste i 2014.

– Samlet sett sier dialogen ingenting. Det viser at min klient åpenbart har lyst til å vaere litt tøff. Det er alt, har Sylte sagt til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? I en samtale med politiagen­ten i 2016 fortalte 43-åringen at hun ønsket å «ta» en tidligere kjaereste og folk i barneverne­t.
FOTO: JACOB BUCHARD I en samtale med politiagen­ten i 2016 fortalte 43-åringen at hun ønsket å «ta» en tidligere kjaereste og folk i barneverne­t.
 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Dette er helsekostp­illene 43-åringen mente kunne åpnes og fylles med medikament­er.
FOTO: ERLEND OLSBU Dette er helsekostp­illene 43-åringen mente kunne åpnes og fylles med medikament­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway