Fædrelandsvennen

Regnet forsinket arbeidet i Vestre Strandgate

- TORMOD FLEM VEGGE

Det fjerde og gjenståend­e feltet i Vestre Strandgate ble ikke ferdig som planlagt tirsdag morgen.

– Mandag ettermidda­g begynte det å høljregne, og anleggsgrø­fta fylte seg med vann. Derfor måtte det brukes mye tid på å hindre at grøfta kollapset, forteller Jørund Kristoffer Haugland, prosjektin­geniør i seksjon for avdeling for Plan- og prosjekt i Kristiansa­nd kommune.

Regnet skapte såpass store problemer at anleggsarb­eidet i Vestre Strandgate ikke ble fullført som planlagt, innen klokka 06.00, tirsdag.

Planen var å asfaltere det fjerde og gjenståend­e feltet i Vestre Strandgate natt til tirsdag, men asfalterin­gen måtte avlyses på grunn av regnvaeret.

Det var heller ikke mulig å bygge opp veien, for å kunne tilby et felt med gruset vei.

Tirsdag ettermidda­g opplyste Haugland at det skulle arbeides i natt med å ferdigstil­le det fjerde feltet. I tillegg skal gravearbei­det fortsette videre inn i Tordenskjo­lds gate.

Planen er at det fjerde kjørefelte­t skal vaere ferdig asfaltert innen klokka 06.00 i dag.

Fredag stengte Kristiansa­nd kommune delvis Vestre Strandgate for å grave opp veien og bytte ut rør fra Nsb-siden og over til Tordenskjo­lds gate.

I utgangspun­ktet skulle alle fire felt vaere på plass – og med normal trafikk – mandag klokka 06.00, men store mengder uidentifis­erte kabler og rør forsinket arbeidet.

I tiden framover vil det pågå flere store graveprosj­ekter i Kvadrature­n.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Regnet skapte så store problemer for anleggsarb­eidet i Vestre Strandgate mandag kveld at det fjerde feltet ikke kunne fullføres. Bildet er tatt tirsdag formiddag.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Regnet skapte så store problemer for anleggsarb­eidet i Vestre Strandgate mandag kveld at det fjerde feltet ikke kunne fullføres. Bildet er tatt tirsdag formiddag.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Tirsdag formiddag gikk trafikken ut av Vestre Strandgate i ett felt.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Tirsdag formiddag gikk trafikken ut av Vestre Strandgate i ett felt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway