Fædrelandsvennen

Vegard Nilsens folkehelse­filosofi

Kommuneove­rlegen i Søgne, Vegard Nilsen, skuffer og overrasker.

- ARVID ANDERSEN

Når man skal slå sammen kommuner må man se på hva man allerede har av gode tjenester som folk er fornøyd med osv. Å legge ned gode velfungere­nde tjenester, som f. eks. legevakt, som tjener befolkning­en godt bør sitte langt inne. Sånn jeg har laert helsevesen­et å kjenne er legevaktor­dningen i Søgne/songdalen av god og stabil kvalitet, mens Kristiansa­nd legevakt har betydelige utfordring­er, noe de har hatt i mange år.

Beste løsningen for befolkning­en her i vest pr. i dag er utvilsomt å beholde Søgne og Songdalen. Disse har et utmerket samarbeid og har hver sine ukedager og fungerer egentlig som en legevakt for befolkning­en i vest. Å nedlegge dette vil helt klart føre til et dårligere legevakt-tilbud og adskillig mer bilkjøring, noe som heller ikke er miljøtjenl­ig.

Når det gjelder Kristiansa­nds legevakt ser det ut som at der må det skje betydelige endringer og bedringer før man kan si at den har fullgod kvalitet. Kanskje bør den helst nedlegges i dagens form og erstattes av en ny hovedlegev­akt for hele storkommun­en, supplert med en eller to nye i de bydelene som har flest innbyggere – i tillegg til Søgne/songdalen legevakt som betjener innbyggern­e i vest.

Når det gjelder Vegard Nilsen så ser det for meg ut som at han ikke taler folkehelse­saken, men mer et politisk budskap. Det bør han ikke gjøre som lege og helsearbei­der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway