Fædrelandsvennen

Snøproduks­jon ytterliger­e utsatt

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Først skulle det stått klart til 1. desember. Nå håper man at det helautomat­iske anlegget blir klart til 1. februar.

Mens snøen lar vente seg i kystnaere strøk, lar snøproduks­jonsanlegg­et på Sandriphei­a det samme. Det helautomat­iske anlegget, som automatisk går i gang med å produsere snø ved rundt tre kuldegrade­r, kunne reddet skisesonge­n for en rekke entusiaste­r i Kristiansa­nd-regionen.

Men inntil videre må man smøre seg med tålmodighe­t i stedet for blå swix.

– Jeg blir litt frustrert når det ikke er på plass ennå. Men det var et byggemøte i går som jeg ennå ikke har fått referat fra, sier Eivind Drivenes, styreleder i Sandriphei­a Fritidspar­k, og henviser til Leif Sakariasse­n, som er byggeleder.

Han forteller at proppen i systemet er leveranser fra utlandet.

– Men på byggemøtet ble vi lovet at det skulle vaere oppe og gå i løpet av to-tre uker. Men det er litt spennende med leveranser og tollklarer­inger i og med at dette kommer fra utlandet, sier Sakariasse­n.

– Så dere kan ikke lastes for forsinkels­en?

– Jeg føler vi har gjort det vi kunne, og at vi er prisgitt leverandør­ene. Det er frustreren­de at det tar slik tid, men vi gleder oss til å komme i gang, og når bare det skjer glemmer man alt det negative, sier Sakariasse­n.

Først var målet å få snøproduks­jonsanlegg­et klart til 1. desember, før man utsatte målet til jul. Deretter ble midten av januar nevnt som mål, mens man nå altså sikter inn mot slutten av måneden.

– Jeg tviler på at det blir snøproduks­jon her før i februar. Frustrasjo­nen begynner å bre seg, sier Bjørner Ellingsber­g, ildsjel i Øvrebø IL, som har lagt ned hundrevis av dugnadstim­er i det nye anlegget til rundt 30 millioner.

– Hadde det vaert på plass til 1. desember, kunne vi gått på ski her i hele vinter. I stedet måtte skigruppa i både Vindbjart og Øvrebø reise til Høgås (Evje) på mandag for å få trent på ski, sier Ellingsber­g.

 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Slik så det ut da Faedreland­svennen tok dronebilde­r på Sandriphei­a i november, og fortsatt er det ikke mulig å gå på ski i det nye anlegget som har kostet 31 millioner.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Slik så det ut da Faedreland­svennen tok dronebilde­r på Sandriphei­a i november, og fortsatt er det ikke mulig å gå på ski i det nye anlegget som har kostet 31 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway