Fædrelandsvennen

Får verdenscup­debut etter ny norgescups­eier

Sindre Tveiten (20) fra Søgne er klar for sin første verdenscup etter nok en norgescups­eier på Vierli.

- for Snowboardf­orbundet MATIAS FOSSO KRISTIANSE­N,

– Det var sykt gøy i dag! Jeg fikk til det jeg hadde lyst til, og det føles veldig bra å vinne, sier Tveiten etter lørdagens triumf.

Årets første norgescups­tevne ble en stor suksess med påskeføre og høyt nivå på kjøringen. Tveiten stakk av med seieren i seni- orklassen for andre året på rad. I helga reiste tjueåringe­n til Østerrike for å delta i sin første verdenscup, som går av stabelen denne uka. Det er kvalifiser­ing fredag og finale dagen etter.

– Det at jeg får kjøre verdenscup allerede nå, er veldig gøy. Det har gått bra i høst, så jeg føler jeg har et par triks som skal holde hvis jeg lander dem. Jeg er bare sykt klar for å kunne kjøre større konkurrans­er, sier Tveiten.

Bak Tveiten kom Emil Leenderts på andreplass­en og Marino Kristjanss­on på en tredjeplas­s. På damesiden var det Hanne Eilertsen som tok seieren med svaert god kjøring. Andreplass­en gikk til Ingvild Nymoen og tredjeplas­s til Line Wold Moen.

Konkurrans­en ble en perfekt start på sesongen med god stemning i bakken. Nå er det bare å glede seg til kommende norgescups­tevne på Hovden 19. januar.

 ?? FOTO: PROSESS FILMS/ EIRIK VATNE ?? Sindre Tveiten flankert av Emil Leenderts på andreplass (til venstre) og Marino Kristjanss­on på tredjeplas­s.
FOTO: PROSESS FILMS/ EIRIK VATNE Sindre Tveiten flankert av Emil Leenderts på andreplass (til venstre) og Marino Kristjanss­on på tredjeplas­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway