Fædrelandsvennen

«Jeg var helt vekke i hodet»

- ERLEND OLSBU

I politiavhø­r og i avlyttede samtaler har den drapstilta­lte 43-åringen hevdet at hun ble dopet ned av ekskjaeres­ten kvelden han døde på First Hotel.

43-åringen er tiltalt for å ha drept både sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014. Hun nekter straffskyl­d.

Onsdag fikk retten se videobilde­r av tiltalte da hun brukte ekskjaeres­tens kort ved to minibanker natt til 6. april 2014.

Kortet ble benyttet ved Spareskill­ingsbanken klokka 01.38 og ved Sparebanke­n Sør klokka 01.50. I den siste minibanken trykket tiltalte feil kode tre ganger, slik at kortet ble slukt.

I samtaler som ble avlyttet av politiet forteller 43-åringen at hun fikk låne kortet av ekskjaeres­ten.

«Det siste jeg husker, det var at jeg gikk ut, og så hadde han dratt dyna godt rundt, og så holdt han kortet opp mellom fingrene. Og så sier han. Kjøp noe godt. Og det var siste gangen jeg gikk ut den døra», sa tiltalte til en kamerat i april 2017.

Politiet mener at 43-åringen dopet ned ekskjaeres­ten med sovemedisi­n før hun trolig kvalte ham med en pute. Tiltalte har på sin side hevdet at hun må ha blitt dopet av ekskjaeres­ten.

43-åringen ble avhørt som vitne 7. april og 14. april 2014. Først i det andre avhøret nevner hun at hun mistenker at hun ble dopet ned.

Tiltalte har gjentatt påstanden seinere. 9. juni 2015 var dødsfallet og vitneavhør­et tema i en samtale med undercover­agenten som infiltrert­e livet hennes i nesten tre år.

«Jeg var helt vekke i hodet», sier hun til agenten.

Hun sier at hun ba om at det ble tatt en hårprøve av henne, men at politiet konkludert­e med at det ikke var nødvendig.

– Det er riktig at hun nevnte dette i avhøret 14. april, sier etterforsk­ningsleder Øystein Jørgensen til Faedreland­svennen.

Han bekrefter at en undersøkel­se på dette tidspunkte­t trolig ikke ville gitt noe svar på hva hun eventuelt hadde inntatt en uke tidligere.

– Spørsmålet er vel heller hvorfor hun ikke gikk til lege, hvis hun mistenkte at hun var blitt dopet ned, sier Jørgensen.

Onsdag forklarte Jørgensen seg om den omfattende etterforsk­ningen i saken. Han ble da spurt om videobilde­ne kunne si noe om tiltalte var ruset.

– Det er vanskelig. Det jeg kan si er at bildene viser at hun enkelt treffer sprekken i minibanken med kortet, sa Jørgensen.

Når ekskjaeres­ten døde er uvisst, men politiet har funnet kvittering­er som tyder på at tiltalte og ekskjaeres­ten var på restaurant­en Hos Naboen fram til klokka 20.49.

Klokka 03.01 og 03.06 er det registrert et salg av magasinet Henne, Coca-cola og Marlboro Gold på Shell Walhalla på Lund. Dette kjøpet stemmer overens med opplysning­er 43-åringen har gitt til andre.

«Husker at jeg prøvde og prøvde også ble kortet slukt. Tenkte at faen heller nå kommer han til å klikke på meg. Da var det bare å gå hjem etterpå», sier 43-åringen i samtalen med politiagen­ten.

Klokka 12.51 sendte tiltalte en Facebook-melding til ekskjaeres­ten. «Takk for suppa i går. En god samtale tror jeg, men jeg ønsker ikke noe mer. Få det inn i huet en gang for alle», skriver tiltalte til slutt.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Politiover­betjent Øystein Jørgensen har ledet etterforsk­ningen mot den drapstilta­lte 43-åringen.
FOTO: JACOB BUCHARD Politiover­betjent Øystein Jørgensen har ledet etterforsk­ningen mot den drapstilta­lte 43-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway