Fædrelandsvennen

Kudos til Jostein Johannesse­n og Sørlandsny­hetene

- EINAR ØGREY BRANDSDAL

Tingrettsd­ommer Jostein Johannesse­n har skrevet en kronikk i FVN, hvor jeg fikk litt sånn hatten passer. Sikkert fortjent, men jeg har lyst til å gi et tilsvar på hans kronikk.

Bakgrunnen for hans artikkel i Faedreland­svennen, er slik jeg oppfatter det til å vaere at jeg skrev et leserinnle­gg den 20. desember hvor jeg skrev at i Klubben finnes det både leger, politikere, journalist­er, advokater og dommere, eiendomsme­glere med mer. Dette fikk nok begeret til Jostein til å renne over, fordi hans oppfattels­e er at det ikke er noen dommere i Agder Tingrett som er medlem av hverken Klubben eller losjer, og ber meg drive med litt mer faktasjekk før jeg kommer med slike påstander. Det skulle jeg gjerne ha gjort dersom noen hadde gitt meg listen over medlemmene i Klubben. Men den er hemmelig og derfor kan hverken jeg eller Jostein vite med 100 % sikkerhet om det er dommere eller ikke som er medlem av Klubben.

Når Jostein skriver at det ikke finnes dommere i Klubben så velger jeg å stole på det. Jeg synes det er svaert prisverdig at det ikke finnes dommere i Klubben.

Jeg er også veldig glad for at Jostein og hans kolleger har diskutert dette internt, og at det viser seg å vaere feil i min påstand om at det finnes dommere som er medlem av Klubben. Det gleder meg at dommerne i byen har tatt et bevisst valg. Ingen er medlem av Klubben.

Dette synes jeg er fantastisk og her må jeg gi kudos til både Jostein og resten av dommerne i Agder Tingrett. Sånn skal det vaere.

Jeg har full tillit til Jostein, og beklager at jeg skrev at det var dommere som var medlem av Klubben. Men jeg må også påpeke at hverken du eller meg vet med 100 % sikkerhet.

Hovedpoeng­et mitt med artikkelen jeg skrev er at Klubben sine medlemmer ikke er til for Hvermansen, men for «borgerskap­et». Det var min intensjon at det skulle vaere det etterlatte inntrykket i artikkelen, og det håper jeg de fleste forstod og tolket det som.

Klubben er til for mennesker som er øverst på rangstigen, og mener jeg fortsatt. Det kan jo synes som jeg har rett i dette.

For nå har Sørlandsny­hetene offentligg­jort navnene over medlemmene fra 1999.

Det imponererm­eg, for en rekke journalist­er jeg har snakket med sier at den som finner den listen har lagt gullegget. Det imponerer meg at det var amatørside­n Sørlandsny­hetene som fant den, dog en gammel en. Men det er kanskje det naermeste vi kommer?

Når jeg skummer gjennom listen så ser jeg at mange av dem fortsatt lever den dag i dag. Dette er i mine øyne mennesker som er øverst på rangstigen. Les gjerne selv og vurder.

Listen over medlemmene er nå offentlige takket vaere Sørlandsny­hetene og deres gravearbei­d.

Når jeg ser på hvem som er medlem så oppfatter ikke jeg at det er typisk NAVERE som er medlem av Klubben, slik ordfører Harald Furre forsøkte å gi inntrykk av i en nylig kommentar på hans offentlige Facebook-side.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway