Fædrelandsvennen

Porsche flytter fra Arendal – satser i Kristiansa­nd

- TOR MJAALAND

Konkurrans­en blant høystatusm­erkene skjerpes når Porsche om kort tid åpner 1800 kvadratmet­er bilsenter i Sørlandspa­rken tett på E18.

Det er selskapet Hedin Performanc­e Cars (tidligere Bavaria), en stor aktør for Porsche i Norge, som satser på Kristiansa­nd framfor Arendal. Dermed flytter Porsche Center Sør ut av lokalene til Bavaria i Arendal og inn i et nytt Porsche-anlegg i Kristiansa­nd. Det nye Porsche-senteret åpner dørene i første halvdel av 2019.

- Når vi satser ytterliger­e på Sørlandet er det for at vi skal vi ta kundeopple­velsen til et helt nytt nivå, og skape enda mer glede og entusiasme for nye og gamle kunder. Bygget skal gi en merkbart bedre opplevelse av merkevaren og produktene, uttaler administre­rende direktør for Hedin i Norge, Stig Saeveland i en pressemeld­ing.

LEDES FRA STAVANGER

Porsche Center Sør har til nå holdt til på Stoa i Arendal der de deler hus med Bmw-forhandler Bavaria. Ny adresse blir Grasdalen 30 i Sørlandspa­rken. Det er bygget der Torshov bil holdt til som nå gjennomgår betydelige oppgraderi­nger for å innfri Porsche-kravene før åpningen. Hedin-gruppen eier også Bavaria Norge der de to Bavaria-forhandler­ne i Kristiansa­nd og Arendal inngår.

I 2007 åpnet Bavaria dørene til det første Porsche-senteret i Norge utenfor Oslo – Porsche Center Stavanger. Forhandler­en i Kristiansa­nd ledes fra Stavanger. Etter navneskift­et til Hedin Performanc­e Cars er selskapet blitt en en betydelig aktør for det eksklusive merket i Norge, med forhandler­e i Stavanger, Arendal og Son. Selskapet driver også tre, snart fire Porsche-anlegg i Sverige.

Daglig leder for Porsche Center Stavanger, Terje Fjogstad, er også daglig leder for Porsche Center Sør. Han sier at det tyske bilmerket står foran en rivende utvikling når det gjelder modellutva­lg med blant annet det han betegner som to «super-elbiler» snart klar for produksjon. Den første, Porsche Taycan, lanseres allerede i år, og naermere 3000 nordmenn har innbetalt 20.000 kroner i depositum for å stå på reservasjo­nslisten til elbilen med 600 hestekreft­er.

– Porsche Taycan gjør 0-100 km/t på mindre enn 3,5 sekunder og får en rekkevidde på drøyt 400 kilometer. Som den eneste elbilen i markedet har den mulighet for 350 kw hurtigladi­ng. Det betyr at 100 km rekkevidde kan lades på bare fem minutter, forteller en entusiasti­sk Fjogstad.

GIGANT

Det er en europeisk naeringsli­vsgigant som står bak Porsche-satsingen i Norge. Hedin Automotive er et heleid dattersels­kap av svenske Hedin Bil AB. Dette er et svensk familiekon­sern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet. Konsernets totale omsetning forventes å ha nådd 30 milliarder svenske kroner i 2018, og sysselsett­er mer enn 3200 medarbeide­re.

 ?? FOTO: HEDIN AUTOMOTIVE ?? I andre kvartal åpner det 1 800 kvm store Porsche-senteret i Sørlandspa­rken i Kristiansa­nd. Stig Saeveland (t.v.), adm. dir Hedin Automotive og Terje Fjogstad, daglig leder i Porsche Center Sør og Stavanger Porsche Center ser fram mot satsingen i Kristiansa­nd.
FOTO: HEDIN AUTOMOTIVE I andre kvartal åpner det 1 800 kvm store Porsche-senteret i Sørlandspa­rken i Kristiansa­nd. Stig Saeveland (t.v.), adm. dir Hedin Automotive og Terje Fjogstad, daglig leder i Porsche Center Sør og Stavanger Porsche Center ser fram mot satsingen i Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: BASIS ARKITEKTER ?? Slik skal det nye Porsche-senteret i Sørlandspa­rken fremstå om noen få måneder.
FOTO: BASIS ARKITEKTER Slik skal det nye Porsche-senteret i Sørlandspa­rken fremstå om noen få måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway