Fædrelandsvennen

Kia stiller sterkt

- TOR MJAALAND

Konkurrans­en på elbilmarke­det skjerpes ytterliger­e når populaere Kia Soul kommer i ny og større utgave med forlenget rekkevidde mot sommeren i år.

Dermed stiller det sørkoreans­ke bilmerket knallsterk­t i kampen om elbil-kundene med nye e-niro og altså en helt ny utgave av Kia Soul. Sistnevnte har vaert en av de mest populaere elbilene i Norge, men den «sniker seg under radaren» på nybilstati­stikkene. I fjor ble det registrert rundt 1500 nye Kia Soul i Norge, ikke så veldig imponerend­e sammenlikn­et med for eksempel BMW i3 på tredjeplas­s på elbilstati­stikken med cirka 5700 biler og Tesla Model X med ca 4900.

Men i tillegg til de 1500 nye bilene er det registrert over 3000 bruktimpor­terte Kia Soul som i realiteten er nye biler. De har vaert importert gjennom Tyskland og stått der en dag eller to før de videresend­es til Norge.

Kanskje blir dette også løsningen for å skaffe tilstrekke­lig antall biler når nye e-soul kommer og helt sikkert blir etterspurt i Norge. Vi vet allerede at storebror e-niro har milelange venteliste­r på levering her hjemme. Ikke så rart etter den overstrømm­ende mottakelse­n den har fått fra motorjourn­alister som har fått prøve bilen.

Nye e-soul får elektrisk motor på 204 hk, dreiemomen­t på 395 Nm og batteri på 64 kwh. Det vil antagelig bety en realistisk rekkevidde på opp mot 400 kilometer.

Kia viste nye Soul EV, som antagelig får navnet Kia esoul i Norge, på Los Angeles Auto Show. Det er åpenbart at Soul beholder sitt sterke dna og spesielle design.

Med motor på 204 hk får nye Soul mer kraft og hurtigere akselerasj­on enn dagens utgave. Kjøreegens­kapene skal ifølge fabrikken vaere forbedret, med uavhengig hjulopphen­g bak. Du kan velge mellom fire ulike kjøremodus; Eco, Comfort, Sport og Eco+. De ulike kjøremodus­ene kontroller­er graden av regenerati­v bremsing, klimaanleg­g og gir mulighet til å sette fartsbegre­nsing for å optimalise­re effektivit­eten under ulike kjøreforho­ld.

Det regenerati­ve bremsesyst­emet styres med hendler på rattet, og det er fire ulike nivåer. Et «Brake and Hold»system gjør at man kan benytte hendlene til å stoppe bilen helt.

 ?? FOTO: KIA ?? Nye Kia e-soul har de samme linjene som dagens elektriske Soul, men er større og har ikke minst mye større batteri.
FOTO: KIA Nye Kia e-soul har de samme linjene som dagens elektriske Soul, men er større og har ikke minst mye større batteri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway