Fædrelandsvennen

Vil gjenskape RBKS visjon om mesterliga­en

- NTB

En stolt Eirik Horneland ble presentert som Rosenborg-trener onsdag. Han varsler offensiv fotball og «fintuning» av et allerede sterkt lag.

Men jeg ser et stort potensial for videreutvi­kling. Vi skal komme inn med ny energi, et voldsomt pågangsmot og voldsom lidenskap. Vi er veldig opptatt av å engasjere spillerne og få dem med på dette prosjektet, sier 43-åringen.

EGGEN-HJELP?

Han mener det må vaere et naturlig mål for en klubb av Rosenborgs størrelse å rette blikket mot Europa.

– Jeg synes den visjonen om Rosenborg i Champions League er blitt visket litt bort. Jeg tror fremdeles at du må våge å ha en visjon om Champions League igjen, sa han.

I høst gikk mye galt for Rosenborg i Europa. Det ble til slutt ett poeng i siste gruppekamp i europaliga­en (1-1 mot Leipzig) etter fem strake tap. Horneland ser at laget må bli bedre for å skaffe resultater utenfor Norge.

– Jeg synes det har vaert for dårlig i Europa i høst. Men så synes jeg det var en oppsving mot Leipzig. Vi må bare sette alle kluter til, sier han.

Den nye treneren tar gjerne imot råd fra Rbk-legenden Nils Arne Eggen.

– Vi kommer til å bruke ham på aller beste måte. Jeg er veldig glad for at han vil videreføre sin kunnskap til oss.

Horneland traff Eggen mens sistnevnte var på sykehus etter en operasjon og ble smittet av den lidenskape­n som trenerlege­nden fortsatt viste for fotballen og Rosenborg.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eirik Horneland har et ønske om å føre Rosenborg tilbake til spill i Champions League.
FOTO: NTB SCANPIX Eirik Horneland har et ønske om å føre Rosenborg tilbake til spill i Champions League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway