Fædrelandsvennen

Kristiansa­nder blir rugbyspill­er i England

- HANS BENTSEN

Marius Holst (24) har spilt rugby i bare tre år, men har ambisjoner om Vmspill for Norge.

Kristiansa­nderen blir trolig den første nordmann til å snart debutere på et rugbylag i England. Mandag reiser han over til Saddlewort­h Rangers, hvor han foreløpig har kontrakt ut 2019.

Han begynte med rugby i Porsgrunn Pirates for tre år siden, og har siden da vaert i troppen til to landskampe­r. Det er ny samling i februar, der alle må prestere om de skal vaere med videre på landslaget. Det er et mål for Holst å komme til VM med landslaget, og da blir det ingen ulempe med kamper og hardtrenin­g for rugbylaget utenfor Manchester.

– Blir du rik av drive med dette?

– Nei, det er ingen gullgruve, akkurat. Men jeg får drive med det jeg liker. Jeg skal jobbe deltid i en lokal pub for å få litt ekstra inntekter. Og klubben har skaffet meg et sted å bo.

Rugby er ikke en sport for pingler. Er det en hard oppvekst på Grim som gjør det naturlig å velge rugby? Marius ler.

– Nei, men når man er 190 centimeter og veier 110 kilo, så er det vel ikke så lett å vifte meg bort. Jeg skal spille såkalt «prop», en posisjon på midtbanen hvor man tar imot mye juling. Men det går sikkert greit, sier ingeniørst­udenten optimistis­k.

Kontakten med Saddlewort­h ble formidlet via landslagst­rener Lars Haigh. Klubben spiller ikke i øverste divisjon, men Marius skal ut i kamp hver uke og får en tøffere treningshv­erdag enn hva han er vant med, noe han ser på som positivt.

Og blir det noe tid til overs, er det ikke lange biten til Old Trafford hvor han kan se favorittla­get Manchester United spille.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE, VARDEN ?? Marius Holst fra Kristiansa­nd har spilt rugby i Porsgrunn Pirates de siste tre årene. Nå skal han spille et år for den engelske klubben Saddlewort­h Rangers.
FOTO: BJØRN BORGE, VARDEN Marius Holst fra Kristiansa­nd har spilt rugby i Porsgrunn Pirates de siste tre årene. Nå skal han spille et år for den engelske klubben Saddlewort­h Rangers.
 ?? FOTO: HÅKON OMA TORSEN ?? Marius Holst i landslagsd­rakta.
FOTO: HÅKON OMA TORSEN Marius Holst i landslagsd­rakta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway