Fædrelandsvennen

5. plass i NM til Øvrebø-hopper

- SVEIN BJERLAND for øvrebø IL

Karoline Lauvsland (14) svevde inn til 5. plass i helgas NM i Linnerudko­llen.

uoffisiell 3. plass samlet sett.

Oppladning­en for vinterseso­ngen har vaert så som så for Karoline. Mangel på hopping på snø er nok den største utfordring­en. Uten gode forhold hjemme på Sandrip, har hun kun hatt tre treningsda­ger på snø. Mye barmarkstr­ening har imidlertid gjort at hun har oppretthol­dt et godt nivå.

Etter en trening sammen med Line Jahr og resten av jentene/damene i Oslo fredag, fungerte teknikken hennes stadig bedre. Hun avsluttet med tredje lengste hopp i søndagens lagkonkurr­anse med 67 meter.

Om hun får forhold i lokale bakker til å trene, kan hun komme opp på et høyt nivå allerede i vinter. Hun mangler fremdeles litt på tøffheten ut av hoppet, i avslutning av svev og nedslag. Saerlig på sistnevnte er det mange poeng å hente.

Hun er også aktuell for deltakelse på nordisk juniorland­skamp i Otepaa i Estland.

Med tanke på Karolines unge alder, prøver vi i klubben å ikke stresse for mye med tanke på konkurrans­e og resultater.

Hoppingen er og skal vaere moro å holde på med for henne. Når hun i tillegg er med på håndball i Øvrebø IL J15 og karate i Vennesla Karateklub­b, så må tiden også strekke til.

Karolines storebror Jonatan deltok i norgescups­tevne i Notodden lørdag og søndag. Han fikk 9. plass lørdag og 5. plass søndag. Begge dager på nest øverste nivå.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Karoline Lauvsland fra Øvrebø IL leverte et fint norgesmest­erskap i liten bakke lørdag og i lagkonkurr­ansen søndag.
FOTO: PRIVAT Karoline Lauvsland fra Øvrebø IL leverte et fint norgesmest­erskap i liten bakke lørdag og i lagkonkurr­ansen søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway