Fædrelandsvennen

«Denne gangen gjorde du ikke den perfekte forbrytels­e»

- ERLEND OLSBU

Året før han døde sendte 66-åringen flere sms-er hvor han beskyldte den nå drapstilta­lte 43-åringen for å ha forsøkt å ta livet av ham.

Den 43 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha dopet ned og drept 66-åringen på et hotellrom 6. april 2014.

Kvinnen er også tiltalt for å ha dopet ned ekskjaeres­ten 22. eller 23. mars 2013, altså ett år før han ble funnet død på rom 221 på First Hotel.

Da 43-åringen ble pågrepet i september 2017 gikk politiet gjennom tiltaltes mobiltelef­oner og datamaskin. Torsdag ble funnene lagt fram i Kristiansa­nd tingrett.

På tiltaltes telefon fant politiet en rekke sms-er 66-åringen sendte til henne etter at han skal ha blitt dopet ned i 2013.

«DU PRØVDE TA LIVET MITT»

«Hvat skjer Denn gangen doper MEG NED OG STIKKER», skrev 66-åringen i en sms som ble sendt lørdag 23. mars.

Samme dag skrev han at ville anmelde 43-åringen for neddoping og husbråk.

Søndag 24. mars skrev 66-åringen «Du prøvde å ta livet mitt i går nå knmmer politi» og «du har brukt kortet mitt og send det videre».

Tirsdag 26. mars sendte 66-åringen en sms hvor det sto «Denne gangen gjorde du ikke den periekte forbrytels­en nå bommb du».

I løpet av knappe to uker, fra 23. mars til 4. april 2013, sendte 66-åringen 102 sms-er til kvinnen som nå er tiltalt for å ha drept ham.

Politiet fant ingen meldinger fra tiltalte til 66-åringen i denne perioden. Det er uvisst om hun har slettet meldinger som politiet ikke har klart å gjenskape.

– Avdøde fikk ny telefon i august 2013. Vi har derfor ikke kunnet sikre meldinger fra hans telefon før dette tidspunkte­t, sier spesialett­erforsker Cato Meijer ved seksjon for Operativ kriminalan­alyse i Kripos til Faedreland­svennen.

I meldingene framgår det at 66-åringen mente at tiltaltes nye kjaereste var delaktig i neddopinge­n av ham. I november 2013 barket de to mennene sammen i en leilighet med tiltalte som vitne.

66-åringen anmeldte mannen for legemsbesk­adigelse, men saken ble henlagt.

«HADDE BLITT FLAGG DAG»

18. november 2013 hadde tiltalte en samtale med en venninne på Messenger. Hun omtaler hendelsen da 66-åringen skal han angrepet hennes nye kjaereste.

«Han kom durende inn og nektet å gå. Så han ble kasta til helvete ut», skrev tiltalte.

Hun omtalte 66-åringen som «gal» og skriver at han skal flytte.

«Barneverne­t var utrolig glad for at jeg hadde bestemt meg for å holde avstand», skrev tiltalte.

Venninnen fortalte at 66-åringen hadde sagt til henne at dette var tredje gangen tiltalte og hennes nye kjaereste hadde forsøkt å drepe ham.

«I så fall så er det gjort en dårlig jobb. Hadde hvert en god gjerning», skrev tiltaltes venninne.

«Hahahaha. Hadde blitt flagg dag», skrev tiltalte.

«Ja, hurra», svarte venninnen.

Den nye kjaeresten som omtales i meldingene er til stede i rettssaken. Påtalemynd­igheten mener tiltalte dopet ned denne mannen ved tre anledninge­r i 2013 og 2014.

Han avviser at han var delaktig i neddopinge­n av mannen som døde i 2014.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Den tiltalte avbildet i retten med forsvarer Olav Sylte.
FOTO: JACOB BUCHARD Den tiltalte avbildet i retten med forsvarer Olav Sylte.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Spesialett­erforsker Cato Meijer (t.v.) har analysert sms-er og Facebook-meldinger som er funnet i forbindels­e med etterforsk­ningen. Til høyre etterforsk­ningsleder Øystein Jørgensen.
FOTO: JACOB BUCHARD Spesialett­erforsker Cato Meijer (t.v.) har analysert sms-er og Facebook-meldinger som er funnet i forbindels­e med etterforsk­ningen. Til høyre etterforsk­ningsleder Øystein Jørgensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway