Fædrelandsvennen

Predikant Pedersen blir ikke etterforsk­et

- TORMOD FLEM VEGGE

Agder politidist­rikt har besluttet ikke å etterforsk­e Svein Magne Pedersen og stiftelsen hans sin innsamling av penger til barnehjem i India.

– Politiet har valgt ikke å iverksette etterforsk­ning mot Svein Magne Pedersen, oppsummere­r Hans Olav Røyr, politiadvo­kat ved Agder politidist­rikt.

I november i fjor publiserte VG et større sakskomple­ks som omhandlet Misjonen Jesus Leger og stiftelsen­s innsamling av penger til barnehjem i India. Stiftelsen har hovedkvart­er i Vennesla.

I artiklene kom det blant annet fram at predikant Svein Magne Pedersen formidlet til sine støttespil­lere at han samlet inn penger til 24 barnehjem i India. VG mente å kunne dokumenter­e at det kun var to barnehjem i India. På det ene bodde det kuer, mens det andre ble benyttet som et sted for leksehjelp.

På EGET INITIATIV

I etterkant av Vg-artiklene ønsket Agder politidist­rikt på eget initiativ å vurdere om det skulle igangsette­s etterforsk­ning mot Pedersen og stiftelsen hans. Det ble i den forbindels­e gjort en del undersøkel­ser.

– På bakgrunn av informasjo­nen som kom fram i Vg-artiklene, fant Agder politidist­rikt at det var grunn til å se naermere på om det var begått straffbare forhold. Men etter at vi nå selv har gjort egne undersøkel­ser, har vi konkludert med at det ikke er grunn til å iverksette etterforsk­ning. Ut fra våre vurderinge­r er bildet av saken mer nyansert enn det som kom fram i media, sier Hans Olav Røyr.

PEDERSEN LETTET

Predikant Svein-magne Pedersen sier til Faedreland­svennen at stiftelsen er takknemlig for Agder politidist­rikt sine konklusjon­er.

– Vi er veldig takknemlig­e for at Agder politidist­rikt har sett på saken og konkludert med at det ikke er grunn til å tro at det foreligger noe straffbart, kommentere­r han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway