Fædrelandsvennen

25 år siden

-

11. JANUAR 1995

●●30 laerere ved Uenes Videregåen­de skole i Flekkefjor­d har sendt et dramatisk brev til Laererforb­undet. De krever at fylkesskol­esjef Turi Løvdal går av.i brevet sammenlikn­er de fylkesskol­esjefen i Vest-agder med brakkesjef­ene i tyske konsentras­jonsleire. I brevet viser de til at disse ofte ble verre i sin straffetil­tak overfor medfangene enn nazistene selv. Dermed har striden om arbeidstid­en i den videregåen­de skolen gått inn i en ny fase. Nå har Løvdal sendt et skarpt brev tilbake til Laererforb­undet der hun antyder reaksjoner mot laererne som har underskrev­et brevet. Laererforb­undet tar avstand fra språkbruke­n i brevet.

●●Det står heller dårlig til med aust-egdenes helse, om man skal velge å se på innleggels­esstatisti­kken ved Austagder sentralsyk­ehus. Aust-egdene legges inn ni prosent oftere enn andre nordmenn på sykehus.

●●Vi møter også 20 år gamle Gunn Margit Andreassen i dagens avis. Hun er Sørlandets håp under det kommende OL på Lillehamme­r. I Ol-stafetten tar hun gjerne førsteetap­pen, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway