Fædrelandsvennen

Mener Vipers kan gå helt til topps i Europa

Kontinuite­t er et sentralt ord i Ole Gustav Gjekstads filosofi. Det tror han på sikt kan lede Vipers helt til topps i Europas gjeveste turnering – Champions League.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Ole Gustav Gjekstad tror han på sikt kan lede Vipers til seier i Champions League.

– Svaret på det er ja. Jeg synes ikke vi skal lage noen begrensnin­ger for dette laget, selv om det også kan ta mange år før vi kvalifiser­er oss for «Final four». I øyeblikket er det sikkert åtte lag som er mye større favoritter enn oss. Men det er ingen grunn til at vi ikke skal leke med tanken. Ting starter ofte der, sier Ole Gustav Gjekstad på spørsmål om Vipers på sikt kan vinne verdens gjeveste klubbturne­ring.

– Er det et naturlig mål for deg som har vaert med på å vinne Champions League med Larvik?

– Ja, men samtidig må vi vaere så ydmyke at vi tar steg for steg. Men vi har god sjanse nå til å kvalifiser­e oss for kvartfinal­e, og vi vet at det er mulig å slå de fleste lag. Vi skal ikke lage noen begrensnin­ger. Men vi er avhengige av å ha spillere som hver og en slåss om å komme på landslaget, og som slåss om å bli en av verdens beste i sin posisjon.

– TO-TRE UTSKIFTNIN­GER

Gjekstad står for tiden midt oppi planleggin­gen av neste sesong. De aller fleste spillerne har kontrakter som strekker seg utover kommende sesong, men 51-åringen er så fornøyd med troppen at han allerede jobber med å tegne langtidsko­ntrakter med flere av dem.

– Tanken er å beholde dem vi har, og å utvikle kulturen. Det synes jeg er mer fornuftig enn å finne noen som for eksempel er bedre til å finte. Samtidig er det naturlig at det blir to-tre utskiftnin­ger foran hver sesong.

De som lever farlig i så måte er Emilie Hegh Arntzen, Mathilde Kristensen, Eline Fagerheim og Sunniva Andersen, som alle er på vei ut av kontrakt.

– Vi er i full gang med hvordan stallen skal se ut for kommende sesong, men jeg kan ikke si noe om enkeltspil­lere, sier Gjekstad om den saken.

ÅPEN FOR FORLENGELS­E

– Savner du noe i troppen?

– Vi kan si at vi trenger ditt eller datt, men det som er viktig her er å se hva som er realistisk. Jeg vet hvilke spillere som er tilgjengel­ig i Norge og i Europa, og jeg kjenner økonomien vår og da er det grunn til å vaere fornøyd. Det vil alltid komme endringer, noen ganger fordi folk ønsker seg bort eller blir skadet, men filosofien min er å ha en stamme over tid. Merkbare kontinuite­ts brudd er sjelden heldig, sier den tidligere landslagss­pilleren.

– Selv har du kontrakt i drøyt to år til. Men ser du enda lenger fram?

– Jeg planlegger i alle fall adskillig lenger fram for klubben, men jeg har ikke plassert meg selv lenger fram. Men jeg utelukker det ikke. Hvis vi klarer å forlenge kontrakten med spillerne til tre år eller mer, samtidig som vi også tegnerlang­tidskontra­kter med naeringsli­vet, så kan jeg ikke utelukke meg selv i dette bildet. Men jeg føler fortsatt at det er god tid igjen av kontrakten.

VIL UTVIDE STALLEN

Foran denne sesongen hadde klubben 16 spillere i stallen, men siden har Pernille Wibe kommet inn på korttidsko­ntrakt som erstatter for langtidssk­adde Mathilde Kristensen. I fremtiden ser imidlertid Gjekstad for seg rundt 18 spillere i troppen – for å frigjøre plass til et par lokale talenter.

– Jeg tror det er viktig å beholde lokal forankring, og for å få til det må vi tenke langsiktig. Det drives godt i både Våg og Randesund, men det er ikke mulig å gå rett fra 2. divisjon og prestere på Vipers. Derfor må vi se to-tre år fram i tid, og plukke talentfull­e spillere tidlig nok i håp om at treningsmi­ljøet vårt vil utvikle dem raskere.

Karine Emilie Dahlum er Vågspiller, men har trent og vaert med Vipers i en rekke kamper denne sesongen.

– Hun er åpenbart blant dem vi kikker på.

– Må TÅLE MOTGANG

Gjekstad forteller at han trives i byen, og er veldig fornøyd med satsings forholdene i klubben.

– Det er mange årsaker til at det har gått så bra, som for eksempel harmonien i klubben med god økonomi, bra sponsorfam­ilie, et bra frivillig apparat og bra spillertro­pp. Samtidig får vi den store testen dersom vi taper noen kamper. Generelt er det en tendens til at seirer blir selvsagte, og at det er krise hver gang vi taper. Men både vi og omgivelsen­e må forstå at vi ikke alltid vil vinne, og vi som klubb må bli robuste til å tåle motgang også, sier Ole Gustav Gjekstad, som søndag leder laget i bortekamp mot Molde.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Ole Gustav Gjekstad har fått mye å smile for denne sesongen. Han mener forholdene i Vipers ligger til rette for at klubben på sikt kan gå til topps i Champions League.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Ole Gustav Gjekstad har fått mye å smile for denne sesongen. Han mener forholdene i Vipers ligger til rette for at klubben på sikt kan gå til topps i Champions League.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway