Fædrelandsvennen

Solveig Kjelland Larsen til minne

- BJØRN EGELI, gruppelede­r, Arbeiderpa­rtiets kommunesty­regruppe i Søgne

●●Det var trist og vemodig å få beskjed om at Solveig hadde gått bort 2. januar i år bare 63 år gammel, etter å ha vaert alvorlig syk i en lengre periode. Sykdommen var årsaken til at hun søkte permisjon fra de politiske vervene i august 2017.

Solveig ble valgt inn i kommunesty­ret i 1995, og har siden den gangen og frem til sin bortgang hatt plass i kommunesty­ret. I tillegg har Solveig represente­rt Arbeiderpa­rtiet i ulike hovedutval­g, og innehatt mange ulike verv i andre kommunale og interkommu­nale råd/utvalg. I perioden 2007 – 2011 var hun en god og hardtarbei­dende ordfører for Søgnes befolkning. Solveig har også represente­rt Arbeiderpa­rtiet en periode i fylkesting­et i Vest-agder. Hun har hatt ulike verv i partiorgan­isasjonen lo- kalt, men også vaert representa­nt for fylkespart­iet på Landsmøtet til Arbeiderpa­rtiet. Dette viser at Solveig nøt stor respekt og tillit i det politiske systemet.

Som ordfører vil Solveig bli husket for sitt arbeid for å få på plass ny E 39, og i saerdelesh­et ny vei til Søgne og Tangvall. Hun fikk oppleve at hennes engasjemen­t og arbeid ble kronet med ny firefelts til Tangvall da denne vegstrekni­ngen ble åpnet i mai 2015. Jeg husker spesielt Solveigs engasjemen­t for estetik kutvalget tidlig i hennes periode, for å sikre rekreasjon­smulighete­r for alle i skjaergård­en, sikre viktige landsbru ksarealer og mye, mye mer. Solveig var ingen sektorpoli­tiker, men hun var opptatt av helheten og at politikk handlet om mennesker i ulike faser av livet.

Solveig var glad i, og var sterkt knyttet til Søgne. Hun hadde solide kunnskaper om hele kommunen, menneskene og hva som rørte seg. Lunde hadde en ekstra plass i hennes hjerte. Hun utførte oppgaven som folkevalgt og ordfører med stor respekt for innbyggern­e, og var hele tiden opptatt av å utvikle hele kommunen til beste for alle som bor i Søgne. Hun var opptatt av folks ve og vel i alle aldre. Hun hadde evne til å lytte, og bruke den informasjo­nen hun fikk til beste for Søgnefolk. Solveig var en folkevalgt i ordets rette forstand.

Politikken var en stor del av livet til Solveig og hun har mange naere og gode venner i partiet, og ellers i hele kommunesty­ret.

Vi vil minnes henne med stor aerbødighe­t for den store innsatsen og engasjemen­tet hun viste for Søgne. Vi vil savne hennes vaeremåte, lune humor og store omsorg for alle. Og vi vil savne hennes kunnskapsr­ike og gode innspill i gruppemøte­ne.

Vi lyser fred over Solveigs minne. Våre tanker går i dag til Solveigs familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway