Fædrelandsvennen

Godt Nm-comeback etter tøff fjorårsses­ong

- INGVILD SANGESLAND

Etter at fjorårsses­ongen ble spolert grunnet sykdom, er jeg godt fornøyd med å ha prestert karrierebe­ste i senior-nm.

NM del 1 på Liatoppen i Hallingdal sist helg var første konkurrans­ehelga for meg siden

25. februar 2018. Jeg var derfor veldig spent på hvor jeg ville havne på resultatli­sta og på hvor god form jeg egentlig var i. Det viste seg å bli en positiv overraskel­se!

9. mars i fjor var planen å reise til Voss for å delta på NM del 1. Jeg hadde pakka bagen ferdig dagen før på grunn av tidlig fly dagen etterpå. Mamma og pappa hadde allerede reist opp til hytta på Brokke for å ha mindre reisevei på fredagen. Tidlig på fredag våknet jeg med feber og sår hals. Uflaks. Mamma og pappa dro hjem igjen og flyet gikk til Bergen uten meg. Jeg tenkte ikke noe mer på dette og begynner å trene igjen ei uke etter. Så ble jeg syk på nytt og gikk glipp av NM del 2 på Lillehamme­r. Dette var siste rennet for sesongen og fokuset ble nå på å starte opptrening­a til neste sesong best mulig.

ASTMATRØBB­EL

Det skulle vise seg å bli lettere sagt enn gjort. Nye forkjølels­er sto i kø hele sommeren og langt ut på høsten. Etter fire måneder nesten uten trening var jeg rimelig frustrert da jeg oppsøkte Granåsen legesenter i Trondheim i slutten av august. Det viste seg at jeg hadde gått med ubehandlet astma og at dette var grunnen til alle forkjølels­ene de siste månedene.

Etter tre måneder med astmamedis­iner var lungekapas­iteten endelig på normalt nivå igjen i midten av desember. Jeg var kommet i gang med opptrening­a og hadde holdt meg så å si frisk et par måneder. Et par tester på rulleskimø­lla på Olympiatop­pen Midt-norge viste også god framgang.

Etter en lang juleferie med mange gode økter på det nye anlegget på Sandrip var jeg klar for endelig å stille på startstrek­en igjen. Første konkurrans­e på programmet var sprint. K20-21 og seniorklas­sen var slått sammen denne dagen og 72 deltakere var påmeldt. Jeg åpnet kontroller­t på første runde med 22. beste tid. Traff så alle blinkene på ligg etter litt ladekluss. Etter fullt hus på stå også gikk jeg ut på en 11. plass. I mål var jeg på 8. plass etter 3. beste langrennst­id på siste runda. Kun sju sekunder fra sølvplasse­n.

OVER FORVENTNIN­GENE

Søndagens fellesstar­t gikk også over alle forventnin­ger. Etter å ha jobbet meg oppover i feltet endte jeg til slutt på en 5. plass. Dette er faktisk karrierebe­ste i et senior-nm for min del.

Det er godt at kroppen endelig spiller på lag igjen og at jeg har kommet i form såpass fort. Nå gjelder det bare å gjennomfør­e treninga videre med kvalitet og ha det gøy på trening. Så får tida vise om jeg klarer å gå fort på flere renn seinere i vinter!

 ?? FOTO: SARA EHRENPOHL SAND ?? Skiskytter­en Ingvild Sangesland (24) fra Øvrebø IL var bare sju sekunder bak Nm-sølvet da hun ble nummer åtte i Nm-sprinten sist lørdag. På fellesstar­ten dagen etter ble hun nummer fem.
FOTO: SARA EHRENPOHL SAND Skiskytter­en Ingvild Sangesland (24) fra Øvrebø IL var bare sju sekunder bak Nm-sølvet da hun ble nummer åtte i Nm-sprinten sist lørdag. På fellesstar­ten dagen etter ble hun nummer fem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway