Fædrelandsvennen

Krever at ulven får leve

- ROALD ANKERSEN

Rundt 100 mennesker møtte opp på Øvre Torv i Kristiansa­nd for å demonstrer­e mot skyting av ulv i Norge.

– Vi må handle nå, ulven er blitt få! var et av slagordene som ble ropt ut over Øvre Torv lørdag ettermidda­g. Rundt 100 personer hadde møtt opp for å vise sin avsky mot at det åpnes for å skyte en ulveflokk innenfor ulvesonen.

Slagordene ble ledet an av regiontakt Katarina Melland-grøvlen fra Noah i Kristiansa­nd.

– Det er internasjo­nalt flaut at ulvene ikke engang kan leve trygt innenfor den lille ulvesonen vi har i Norge, sa Melland-grøvlen til folkemengd­en som hadde møtt opp Kristiansa­nd sentrum.

Regjeringe­n har for første gang åpnet for å felle Slettås-flokken som lever innenfor ulvesonen i Hedmark. Dyreverns organisasj­onen Noah har saksøke staten.

– Ulvesonen utgjør bare fem prosent av Norge. Når det nå også åpnes for skyting av en hel familieflo­kk innenfor denne sonen, er det et skandaløst signal til verdenssam­funnet om at Norge ikke tar vern av truede dyr på alvor. Å skyte denne flokken, tjener intet annet formål enn å tilfredsst­ille de som ønsker faerrest mulig ulv i Norge, sa Melland-grøvlen.

Hun sier Norge må ta naturmangf­oldet på alvor.

– Hvordan kan vi ellers forvente at andre tar det ansvaret? spør hun.

Flere politiske partier og organisasj­oner støttet aksjonen i Kristiansa­nd, og det var demonstras­joner også i en rekke andre byer lørdag.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Rundt 100 personer samlet seg på Øvre Torv under demonstras­jonen lørdag.
FOTO: ROALD ANKERSEN Rundt 100 personer samlet seg på Øvre Torv under demonstras­jonen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway