Fædrelandsvennen

Vurderer å kutte ruta fra Vågsbygd

- RICHARD NODELAND

Flybussen fra Kjevik har hatt «en helt ok start» ifølge Boreal Travel. Men om ikke flere fra Vågsbygd og Voiebyen bruker tilbudet, vil selskapet la ruta starte og ende i Kvadrature­n.

– Vi har hatt en helt ok start med mellom 500 og 1000 passasjere­r i uka. Skal ruta gå rundt må vi ha minst 700 passasjere­r, forteller Vemund Hansen, markedsled­er Fly- og ekspressbu­ss i Boreal Travel, til Faedreland svennen.

1. juli i fjor overtok Boreal Buss all rutetrafik­k i kristiansa­n dsregionen og startet samtidig opp et helt nytt flybusstil­bud. Før dette hadde Kjevik stått uten eget flybusstil­bud siden januar 2017, da det davaerende tilbudet fra Haga Buss ble lagt ned.

LITE FOLK

I motsetning til tidligere, der flybussen har kjørt mellom lufthavna og sentrum, starter nå Flybussen i Voiebyen og kjører innom Møvig og Vågsbygd senter på veien.

– Dessverre har det vaert lite folk som har tatt flybussen både til og fra Vågsbygd-området. Siden det er byens største bydel hadde vi nok forventet større trafikk, medgir Hansen.

Og om ikke trafikken tar seg opp, kan konsekvens­en bli at bydelen droppes fra rutetabell­en.

– Vi prøver noen måneder til før vi eventuelt gir oss, sier Hansen.

Tilbudet i seg selv er det ingen fare for.

– Neida, Flybuss blir det uansett. Vi er fornøyd med trafikken fra sentrum og utover. Det er også en god del studenter som bruker bussen, forteller Hansen.

Det er flest passasjere­r til morgenavga­ngene på hverdager, og omtrent like mange passasjere­r som reiser til som fra Kjevik.

Per i dag er de åtte avgangene på hverdager tilpasset Oslo-rutene.

– Det er kanskje det vi får mest tilbakemel­dinger på. At vi ikke går til alle ruter. Men vi vurderer fortløpend­e om vi skal utvide antall avganger, og da er det nok Bergen- og Trondheim-rutene som ligger fremst i køen.

REISETID

Skulle Vågsbygd bli droppet, kan det bli aktuelt å koble på andre bydeler øst for byen.

– Utfordring­en blir å unngå at reisetiden blir for lang, sier Hansen, som ikke har konkretise­rt hvilke bydeler det eventuelt kunne vaere.

Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen mener det var på tide at Kjevik, med sine over én million reisende i året, endelig fikk et flybusstil­bud.

– Med tanke på alle tilbakemel­dingene vi fikk før ruta ble etablert, er det rart at ikke flere bruker den. Men som med mange andre ting tar det gjerne litt tid før et tilbud setter seg.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Hvis ikke flere tar flybussen fra Vågsbygd og Voiebyen kan tilbudet i bydelene forsvinne. Her fra busstoppet ved Vågsbygd senter.
FOTO: JACOB BUCHARD Hvis ikke flere tar flybussen fra Vågsbygd og Voiebyen kan tilbudet i bydelene forsvinne. Her fra busstoppet ved Vågsbygd senter.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Vemund Hansen, markedsled­er Fly- og ekspressbu­ss i Boreal Travel.
FOTO: JACOB BUCHARD Vemund Hansen, markedsled­er Fly- og ekspressbu­ss i Boreal Travel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway