Fædrelandsvennen

Gjenoppbyg­gingen av Syria

- BJØRN SAATVEDT

Mens krigen i Syria har pågått, har Norge solgt våpen og ammunisjon for hundrevis av millioner til land som har bidratt til bombing av hus og hjem for millioner av innbyggere i Syria.

●●Nå vender mange syriske flyktninge­r tilbake til sine hjem som ligger i grus. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at de som har tjent penger på denne konflikten bidrar med gjenoppbyg­gingen.

Norge er ikke alene om salg av våpen og utstyr. Det gjelder Danmark, Nederland, Storbritan­nia, Frankrike, Israel, Qatar, SaudiArabi­a og ikke minst USA. Utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide vil ikke bidra så lenge Bashar al-assad sitter ved makten. Nå ser det ut til at opprørerne med hjelp fra vesten, som startet opprøret, ikke vinner. Da er vel sjansen størst for at den mest stabile løsningen er med al-assad som leder. Eller ønsker Søreide heller at det blir slik det har blitt i Libya etter at vesten med hjelp av Norge styrtet Gaddafi? Her er det fullt kaos og menneskesm­uglerbaron­ene kan igjen tjene sine millioner.

Nei, nå må Norge vise at vi er vårt moralske ansvar bevisst og bidra!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway