Fædrelandsvennen

Det er lov å vaere kravstor før denne sesongen

Start bør vinne 1. divisjon med god margin, og de bør spille god fotball som begeistrer.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Idag starter Kjetil Rekdal og Start-spillerne på veien tilbake mot Eliteserie­n. Det flaue nedrykket etter en av historisk satsing i Start-sammenheng skal revansjere­s.

●●Det er gått ett år siden Mark Dempsey toget inn i Start med optimisme og pågangsmot. Forventnin­gene ble etter hvert store, både i og rundt Start. Store navn, som Fredrik Haugen og Johan Laedre Bjørdal var naere overganger til klubben. Ingen av dem kom, men det kom fryktelig mange andre, uten den nødvendige rutinen. Så kom elendige resultater, trenerspar­king og et vondt mageplask etter fire strake serietap i fjor høst.

●●Nå må noe av satsingen naturlig nok reverseres. Det bygges ned både i administra­sjonen og i spillersta­llen.

●●Allikevel er det lov å vaere kravstor før denne sesongen. Dette er

1. divisjon og ikke Eliteserie­n. Fra nå og fram til 30. mars, når Aalesund kommer på besøk i første serierunde, skal grunnlaget legges for kommende sesong.

●●Med profilen Kjetil Rekdal ved roret, og en spillersta­ll det er investert store penger i, er et overbevise­nde opprykk det eneste godkjente.

●●Skal det vaere snev av realisme i Starts hårete målsetting­er om å vaere på øvre halvdel av Eliteserie-tabellen i 2020 må Start vinne 1. divisjon i 2019. De bør gjøre det med mange poeng, og de bør spille god fotball som begeistrer.

●●Stallen er mer enn god nok til å klare det. ●●Samtidig er det noen usikkerhet­smomenter.

●●Hvem skal vaere målgaranti­sten, den som man er sikker på leverer målene som trengs for å rykke opp, slik Steffen Lie Skålevik var det i 2017? Adeleke Akinyemi var i perioder bra, men ustabil i fjor. Lars-jørgen Salvesen, som jeg fortsatt ikke skjønner hvorfor Start slapp i fjor sommer, kan vaere løsningen på det. Hans høstsesong i Ullensaker/kisa viste potensiale­t, ihvertfall på nivået Start skal spille på nå.

●●Troppen mangler, etter min mening, fortsatt den rutinen som ble etterspurt i fjor. Håkon Opdal og Simon Larsen, to av spillerne med mest rutine på toppnivå er borte.

●●Rutinerte Joachim Jørgensen er, foreløpig, den eneste med den type egenskaper som har kommet inn.

●●I 2019 kommer Start til å vaere laget alle skal slå. Om det blir flyt går det fint med ung stall. Kommer det noen smeller trengs flere rutinerte ledertyper enn Deumeland, Børufsen og Jørgensen.

●●Mye ansvar hviler på unggutter. Det er forventet at flere av dem slår igjennom i 1. divisjon. I år er det lov å ha relativt store forventnin­ger til Afeez Aremu (19), Adnan Hadzic (19), Isaac Twum (20), Gudumundur Tryggvason (19), Tobias Christense­n (18) og Adeleke Akinyemi (20). Bortsett fra Christense­n, er disse talentene hentet til klubben for å ta den mot toppen i norsk fotball. ●●Det blir spennende å se hvem som blir satset på, og hvordan Rekdal bruker vinteren. Han får mer tid til å bygge slik han ønsker, finne et spillesyst­em og en spillestil som passer.

●●Rekdal har varslet knallharde treninger og høye krav, men det sier de fleste trenere i starten av en sesongoppk­jøring.

●●Svarene kommer først når solen står høyere på himmelen enn den gjør nå.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway