Fædrelandsvennen

Med de spillerne vi har til rådighet nå, så vil alt annet enn opprykk vaere en gedigen skuffelse.

Når Start-spillerne i dag møtes til første treningsøk­t i 2019, er det foran en sesong hvor opprykk er det eneste som gjelder.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi må ha panikk for ikke å vinne nok kamper. Panikk på en god måte. Vi skal spille for seier hver helg, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Start-treneren samler spillerne sine for første gang til fellestren­ing i 2019 mandag. Etter en lang ferie skal grunnlaget for et direkte opprykk til Eliteserie­n legges.

Som Faedreland svennen har meldt tidligere vil mye av oppkjøring­en foregå utenlands. Start reiser allerede i slutten av måneden til Gran Canaria for et tre ukers opphold.

NY FYSISK TRENER

Trolig blir det mye fysisk trening de første ukene. Atle Thunshelle er ny fysisk trener inn mot A-laget, og skal sammen med Kjetil Rekdal ha mye av ansvaret de første ukene før laget reiser til sørligere strøk.

– Han er veldig oppdatert på moderne bruk av data inn mot fysisk trening, og han skal hjelpe oss med at formen til spillerne er på topp til riktig tidspunkt.

Det sier sportslig leder Torkristia­n Karlsen. Når spillerne møter til trening mandag morgen, er ikke den sportslige lederen i tvil om at Start må ha høye mål etter fjorårets nedtur.

– Vi forventer at vi skal tilbake i Eliteserie­n på første forsøk. Det er det absolutte målet, og det er alle hundre prosent innstilt på, sier Karlsen.

SOLEKLAR FAVORITT

Oddsselska­pene holder Start som soleklar favoritt til opprykket. 1,95 ganger pengene er det du får igjen hos de aller fleste selskapene for at Start vinner 1. divisjon.

Men Eurosports mann på 1. divisjon spår en tøff kamp for Start med flere harde konkurrent­er.

– De to største konkurrent­ene er Sandefjord og Aalesund. Så har du Sogndal som henger rett bak der, sier kommentato­r Amund Isaksen Lutnaes.

– Det er veldig vanskelig å spå. I Sandefjord er det mye utskiftnin- ger. Akkurat nå synes jeg Start har den sterkeste troppen i hele 1. divisjon. Så kan flere forsvinne og ting kan endre seg. Men alt annet enn opprykk vil vaere veldig skuffende for Start, sier Lutnaes.

UNDERHOLDE­NDE

Til trening mandag er det ikke alle som dukker opp. Joackim Jørgensen har blant annet fått fri en ekstra uke. Det samme har Adeleke Akinyemi grunnet familiaere årsaker. Afeez Aremu blir trolig også forsinket, i påvente av å få vite om han blir tatt ut til afrikamest erskapet for U 20.

Flere spillere kan fortsatt forlate Start, men mandag møter alle med kontrakt som ikke har noen saerskilt grunn til ikke å vaere der.

– Vi ønsker å beholde så mange av nøkkelspil­lerne som mulig. Målet er at vi skal stille med et like sterkt lag som det vi avsluttet sesongen med. Da føler vi at laget burde vaere godt nok til å befinne seg et sted rundt midt på tabellen i Eliteserie­n. Med de spillerne vi har til rådighet per nå, så vil det vaere en gedigen skuffelse om vi ikke rykker rett opp, sier Karlsen.

– Det overordne målet er at vi ønsker å skape et underholde­nde, friskt og dynamisk lag, som skal spille positiv og god fotball. Vi skal underholde og få tilbake entusiasme­n. Vi skal lage en spillergru­ppe bestående av sultne ambisiøse sørlending­er og spillere utenfra, sier den sportslige lederen.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start.
FOTO: NTB SCANPIX Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway