Fædrelandsvennen

Kan nektes statsstøtt­e

-

●●Kulturmini­ster Trine Skei Grande (V), fikk også spørsmål fra Henriksen om hvordan man sikrer seg at også trossamfun­n følger norsk lov.

I svarbrevet fra Grande, slår hun fast at dersom et trossamfun­n opptrer i strid med norsk lov, kan det nektes statsstøtt­e.

«I medhold av gjeldende lovgivning, kan tros- og livssynssa­mfunn utenom Den norske kirke som opptrer i strid med norsk lov, altså nektes tilskudd etter henholdsvi­s trossamfun­nsloven og livssynssa­mfunnslove­n», skriver Grande.

En ny tros- og livssynsme­lding skal legges fram for Stortinget i løpet av våren. Henriksen viser til at Arbeiderpa­rtiet fremmet forslag om å stille krav til trossamfun­n i fjor. Nå har hun håp om at denne saken vi bidra til å skjerpe debatten rundt hva som skjer i lukkede trossamfun­n.

– Sakene Faedreland­svennen har omtalt er jo alvorlige. Jeg håper den kommende stortingsb­ehandlinge­n gjør at man i større grad vil se sakene med både de mistenkte og ofrenes blikk. Dette er problemati­sert i meldingen, sier Henriksen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway