Fædrelandsvennen

Kyr og kalver sto i fare for å brenne inne

- STEINAR VINDSLAND

Store brannmanns­kaper jobbet på spreng for å redde livet til kyr og kalver på en gård i Åseral.

Det var klokka 18.18 at gårdeieren selv meldte fra til brannvesen­et om kraftig røykutvikl­ing i ett av byggene på gården Åsland i Åseral.

Da brannmanns­kapene kom til stedet, var allerede gårdsbygge­t i full fyr. Innsatsled­er brann, Jon Inge Aasen, på stedet sa klokken 21.15 til Faedreland­svennen at situasjone­n var svaert dramatisk:

– Vi har gitt opp å slukke brannen i gårdsbygge­t, nå konsentrer­er vi oss om å forhindre at den sprer seg til låven, sa Aasen.

KYR OG KALVER

For i låven var det 23 kyr og kalver. På grunn av kulda var ikke buskapen tatt ut, så brannmanns­kapene har brukt all energi på å kjøle ned låven med vann for å forhindre at den tar fyr.

– Det er et voldsomt gnistregn her. Huset som brenner ned er stokkebygd med masse treverk som gir gnistrer som blir tatt av kraftig vind og blåst rett mot låven, fortalte Aasen.

Klokken 22.20 opplyste han at det var kontroll på situasjone­n, og at det ikke lenger var fare for at gnister skulle antenne låven.

Mannskaper fra både Åseral, Evje, Mandal og Eiken er satt inn med støtte fra tre tankbiler for å få nok vann til slukkingen. Det ble også drevet etterslukk­ing på stedet.

UKLART

Det er uklart hva som forårsaket brannen i det ubebodde huset på gården. Bonden og familien bor i ett nyere hus like ved siden av.

Ingen personer ble fysisk skadet i brannen.

 ?? FOTO: STIAN THORSLAND ?? Det ubebodde gårdsbygge­t brant helt ned og kraftig vind sender gnistregn mot låven hvor 23 kyr og kalver står.
FOTO: STIAN THORSLAND Det ubebodde gårdsbygge­t brant helt ned og kraftig vind sender gnistregn mot låven hvor 23 kyr og kalver står.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway