Fædrelandsvennen

Gdansks ordfører døde etter knivangrep

- NTB

Gdansks ordfører gjennom mange år, Pawel Adamowicz, døde av skadene han fikk da han ble knivstukke­t under et veldedighe­tsarrangem­ent.

Adamowicz, som har vaert ordfører i Gdansk i 20 år, ble knivstukke­t i hjertet og magen under et veldedighe­tsarrangem­ent søndag.

54-åringen lå natt til mandag på operasjons­bordet i fem timer, og en av kirurgene opplyste i går tidlig at hadde store indre skader og trengte massiv blodoverfø­ring.

Men på ettermidda­gen melder lokale medier at Adamowicz døde på sykehuset.

Blodgivere ble tidligere på dagen oppfordret til å melde seg, og i morgentime­ne viste TV24 bilder av folk som sto i kø for å etterkomme oppfordrin­gen. Noen av dem fortalte at de hadde fått fri fra arbeidet for å gi blod.

27-åringen som knivstakk Adamowicz, ble pågrepet på stedet. Mannen har sonet en fengselsdo­m for et bankran han hevder å ikke ha begått og gir det tidligere regjerings­partiet Borgerplat­tformen (PO) skylden for dette. Adamowicz tilhørte tidligere dette partiet.

– Borgerplat­tformen torturerte meg, derfor har Adamowicz nettopp dødd, ropte mannen etter angrepet.

Ifølge en talskvinne for politiet synes 27-åringen å ha psykiske problemer.

Antivoldsm­arkeringer planlegges over hele Polen etter angrepet på politikere­n, som var en kjent motstander av det høyreorien­terte regjerings­partiet PIS.

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Ordfører i Gdansk, Pawel Adamowicz, talte på et veldighets­arrangemen­t søndag. Like etter ble han angrepet og knivstukke­t. I går døde han av skadene.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX Ordfører i Gdansk, Pawel Adamowicz, talte på et veldighets­arrangemen­t søndag. Like etter ble han angrepet og knivstukke­t. I går døde han av skadene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway