Fædrelandsvennen

Euronext la fram bud

- NTB

Euronext la mandag fram det varslede budet på Oslo Børs VPS. Budet har akseptfris­t om fire uker, men aksjonaere­ne bes avvente Oslo Børs-styrets beslutning.

I tilbudsdok­umentet som ble framlagt styret i holdingsel­skapet Oslo Børs VPS mandag, beskrives planene og ambisjonen­e etter et eventuelt oppkjøp. Tilbudet er som tidligere varslet på 6,24 milliarder kroner for alle aksjene i det norske børsselska­pet. Det tilsvarer 145 kroner per aksje – sluttkurse­n for Oslo Børs VPS 17. desember.

– Euronext vil styrke Oslo Børs VPS som et ledende kapitalmar­ked i Norden ved å bygge videre på posisjonen innen energi, shipping og sjømat, utnytte Euronexts kompetanse­r og ressurser samt bruke Oslo Børs VPS som et utgangspun­kt for en ekspansjon i regionen, skriver selskapet i en pressemeld­ing.

Går oppkjøpet gjennom, vil Oslo Børs gå fra å vaere en selvstendi­g institusjo­n til å bli en del av et europeisk konsern.

Ifølge børsen har det vaert møter med flere av interessen­tene, og det er avtalt nye møter hvor interessen­ter skal møte børsens administra­sjon.

– Styret ser at det pågående arbeidet blir omfattende og tar tid. Det er svaert viktige vurderinge­r som skal gjøres, og styret setter nå opp en tidsplan hvor de vil gi sin vurdering og anbefaling til aksjonaere­ne senest innen utgangen av februar. Styret anbefaler sterkt at aksjonaere­ne avventer styrets endelige anbefaling før de tar stilling til noe bud, het det i en pressemeld­ing fredag ettermidda­g.

Euronext opplyser at akseptfris­ten er satt til mandag 11. februar klokken 17.30, men opplyser at den kan forlenges dersom det er nødvendig.

Euronext er en sammenslut­ning av fem europeiske børser. Selskapet presentert­e oppkjøpspl­anene på julaften. Euronext hadde da allerede fått forhåndsak­sept fra aksjonaere­r som sitter på 49,6 prosent av aksjene i holdingsel­skapet Oslo Børs VPS Holding. Oppkjøpet er imidlertid betinget av at minst 50 prosent av dagens aksjonaere­r aksepterer budet, og at det blir godkjent av relevante myndighete­r.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Oslo Børs VPS kan bli kjøpt opp innen kort tid. I går kom budet fra Euronext.
FOTO: NTB SCANPIX Oslo Børs VPS kan bli kjøpt opp innen kort tid. I går kom budet fra Euronext.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway