Fædrelandsvennen

Den grønne stolaen

- KATHRINE TALLAKSEN SKJERDAL

Våren 2004 skulle jeg investere i to viktige plagg: Brudekjole og prestekjol­e. – Vil du kjøpe brudekjole­n min? spurte en kjaer kusine, og så var det i boks. Albaen (den hvite prestekjol­en) ble også bestilt. Det vanskeligs­te var å velge stolaer – disse fargede båndene som presten har over albaen. Jeg trengte en rød, en hvit, en fiolett og en grønn. Saerlig strevde jeg med å finne en grønn som jeg virkelig likte. Og den grønne skulle jeg kanskje bruke mest: Grønt er vekstens farge, og den grønne stolaen brukes på de vanlige «hverdagssø­n dagene», når det ikke er noe spesielt.

Men så, hjemme hos tekstilkun­stner Kirsten Irgens på Majorstua, løsnet alt: Hun hadde litt blå renning igjen etter et større utsmykning­s prosjekt. Dermed fikk jeg min mykgrønne stola, vevd med litt himmelfarg­e gjemt under det hverdagsli­ge grønne, og med et enkelt kors fra topp til bunn på hver side.

Jeg elsker den fortsatt. Jeg måtte ringe Kirsten Irgens her om dagen og takke henne. Nå i åpenbaring stidener den i sesong igjen, etter mange uker med advent og fest. Den minner meg om troens vekst og modning, om å ikke stagnere, om at troens kilder aldri går tomme, om at det alltid er mer å hente – i Bibelen, i fellesskap og tradisjone­r, hos Gud.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway