Fædrelandsvennen

– Jeg håper tapet skaper usikkerhet

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Ole Gustav Gjekstad jobber for at Vipers skal prestere like godt helt uavhengig av motstander. Da passet det dårlig med tap for tabellåtte­ren.

– Jeg håper at dette skaper usikkerhet i laget, for det bør det gjøre. For er det én ting som er helt sikkert, er det at selvtillit og trygghet utelukkend­e handler om prestasjon­er. Man kan tro at man kan prate seg til selvtillit så mye man vil, men det nytter ikke. Så prestasjon­er som mot Molde håper jeg skaper uttrygghet, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Han hadde ledet Vipers til 15 strake seire i hjemlig serie og cup før Molde slo til med årets håndballbo­mbe da de slo sørlending­ene 25–19 søndag – en seier som var verdt opptil 22 i odds hos spillselsk­apene.

– IKKE så overrasket

Men selv var ikke Gjekstad så overrasket.

– Jeg er overrasket over at vi spiller så dårlig, men jeg er ikke så overrasket over at tapet kommer nå. For det som har vaert levert på trening i det siste har ikke vaert godt nok, sier 51-åringen.

Han var heller ikke fornøyd med seieren mot Oppsal nylig, selv om Vipers vant med utklassing­ssifre. Han ser prestasjon­ene i sammenheng.

– Vi har hatt ganske mange treninger som har vaert nesten. Det har vaert mye bra, men hvor vi ikke har klart å fullføre en del av det vi driver med. Men det forklarer ikke hvorfor vi presterte som vi gjorde mot Molde, for den samme tendensen har jeg sett på trening før også. Men vi må spille håndball på 2019-nivå, og det betyr at vi må ha utvikling både som lag og som enkeltspil­lere, og per nå mangler det mye både i duellspill og forsvar.

– Må KOMME oss videre

For nesten er slett ikke godt nok for perfeksjon­isten, som knapt tapte en kamp mot norsk motstand som Larviktren­er. Gjekstad ser på hver trening og hver kamp som en mulighet til å utvikle seg.

– En del av det å skape vinnerkult­ur handler om å vaere like skjerpet hver onsdag når vi møter Oppsal og Fana som vi er i helgene når vi spiller Champions League. Jo oftere du er god, jo bedre blir du. Vi som lag må ha gode prestasjon­er i hver trening og hver kamp for å bli bedre. Dessuten er håndball et spill hvor du må gå i duell, hvor du må slåss og kjempe. Gjør du ikke det mange ganger nok i uka, blir du ikke bedre.

Vipers-kaptein Katrine Lunde forteller at «tapet sitter som klump i magen».

– Det er viktig å takle motgang, men vi skal ikke tape slike kamper. Vi må komme oss videre, og forbi det nivået vi har vaert på, sier landslagsm­ålvakten.

Hun forteller at Vipers er inne i en tung treningspe­riode som skal ruste laget for det tøffe kampprogra­mmet som starter med Champions League-kamp borte mot Krim Ljublijana neste lørdag.

– Vi trener kanskje litt ekstra nå, men det er langt fra forklaring­en på tapet, sier Lunde.

to lag har Ett serietap

Playmaker Marta Tomac vil ikke krisemaksi­mere etter et tap.

– Jeg tror det er naivt å tro at alt skal vaere like bra hele tiden. Feilskjaer er en del av idretten, og det er hvordan vi takler og reiser oss igjen som viser om vi har karakter, sier landslagss­pilleren.

Tapet betyr at Vipers i likhet med Storhamar har avgitt to poeng i serien, men sørlending­ene topper tabellen etter to kamper mer spilt.

– Når du først taper er det en fordel å kunne rette det opp igjen, og denne kampen blir ikke nødvendigv­is avgjørende. Men skal vi prestere som lag, må vi prestere godt i lange perioder, og det har ikke vaert tilfredsst­illende, sier Gjekstad, som onsdag leder Vipers i hjemmekamp mot Byåsen.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad liker veldig dårlig å tape kamper, og håper at spillerne bruker tapet som motivasjon til å komme sterkere tilbake.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad liker veldig dårlig å tape kamper, og håper at spillerne bruker tapet som motivasjon til å komme sterkere tilbake.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway