Fædrelandsvennen

Vant Nm-gull i volleyball

- ANTON RINGØEN OG HÅKON MYDLAND

Det var kjempestor­t for to gutter fra Kristiansa­nd å få innhopp i Førdes cupfinales­eier over Randaberg.

Vi har spilt sammen i Førde Volleyball­klubb siden i fjor høst. Anton begynte i klubben i 2017, mens Håkon begynte i 2018. I helga vant laget vårt 3-0 (25-20, 2519, 25-22) over Randaberg. Også damelaget vårt vant over Randaberg i Nm-finalen denne helga.

Anton: Dette er mitt første gull i volleyball. Jeg har aldri vunnet noe tidligere, så for meg betyr det veldig mye. Jeg forventet ikke å spille mye men fikk et lite innhopp, og det skal jeg ta med meg videre i av karrieren. I serien så får jeg ofte noen innhopp og spiller større deler av de mindre viktige kampene. Utenfor volleyball­banen jobber jeg som vikar på en ungdomssko­le. Jeg studerer også på BI via Internett ved nettbasert­e forelesnin­ger og leseplaner.

Håkon: For meg var det en stor drøm å ta steget videre fra 2. divisjon i Kristiansa­nd til eliteserie­n med Førde. Nå er vi Norges beste volleyball­ag, så det gjør det bare enda større. I løpet av finalen hadde jeg håp om et lite innhopp. Det fikk jeg mot slutten av 3. settet, så det var jeg veldig fornøyd med. Tidligere i sesongen var vi preget av sykdom og skader, så da spilte jeg noen kamper.

Ellers har jeg et par innhopp, og spiller ofte de litt mindre viktige kampene. På dagtid, når jeg ikke trener, jobber jeg som assistent på en 5.10. skole. Hva jeg skal neste år er fortsatt usikkert, men jeg ønsker i hvertfall å fortsette i Førde VBK, slik at jeg kan fortsette å utvikle meg som spiller.

PS! Martin Olimstad (21) fra Åmli spilte hele Nm-finalen for Førde. Vår klubbkamer­at Mathias Berntsen (22) fra Åmli ble dessverre skadet i semifinale­n og måtte se Nm-finalen fra sidelinjen. I kvinnefina­len spilte Renate Bjerland (19) fra Kristiansa­nd hele finalen for Førdes vinnerlag. På Randabergs sølvlag spilte sørlending­ene Emilie Olimstad, Ane Askeland, Frida Berntsen og Julie Lie.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristansan­derne Anton Ringøen (20, til venstre) og Håkon Mydland (19) med hvert sitt bevis på at de vant Nm-gull i helga.
FOTO: PRIVAT Kristansan­derne Anton Ringøen (20, til venstre) og Håkon Mydland (19) med hvert sitt bevis på at de vant Nm-gull i helga.
 ?? PRIVAT FOTO: ?? Renate Bjerland fra Kristianan­d vant også Nm-gull. Hun spilte hele kampen for Førdes kvinnelag.
PRIVAT FOTO: Renate Bjerland fra Kristianan­d vant også Nm-gull. Hun spilte hele kampen for Førdes kvinnelag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway