Fædrelandsvennen

Oddersjaa-jente imponerte i norgescupe­n

- GEIR AUSLAND,

Tuva Lislevand (17) imponerte stort da 1000 juniorløpe­re stilte til start i de tre første norgescupl­øpene denne helgen ved Konnerud utenfor Drammen.

Fasiten ble to åttendepla­sser i 18-årsklassen i sprint og klassisk 7,5 km. På sprinten skilte det kun ett tidel fra at Tuva fikk finaleplas­s der de seks beste gjorde opp om topp-plassene. I tillegg ble det en 13. plass i fristil. I fristil ble klassen vunnet av det nye norske stjernesku­ddet Helene Marie Fossesholm, som allerede har markert seg blant toppløpern­e i seniorløp og er spådd av mange i langrennsm­iljøet å kunne bli vår neste Therese Johaug.

Sørlandskl­ubbene stilte med løpere i de fleste klassene i helgen. En som markerte seg var Åsmund Wiberg fra Otra som i klassisk endte på 13. plass blant 220 løpere i den eldste klassen. Her kjempes det tøft om plasser på det norske laget til junior-vm i Lahti i slutten av januar. Åsmund har tidligere som junior hatt pallplasse­ringer nasjonalt og viser nå at han er på vei tilbake etter en tung fjorårsses­ong. I klasse 18 år ble Birkenes-løperen Tor Olav Svaland nummer 20 i klassisk, mens Oddersjaal­øperen Martin Linnebo Mollestad fikk 24. plass i fristil. Begge løperne har tatt store steg i retning toppen i år.

Nivået i nasjonalsp­orten er ekstremt høyt og i helgen stilte alle landets beste løpere til start. Det blir spennende å følge Tuva Lislevand og de andre unge sørlandslø­perne framover både i resten av norgescupe­n og senere i vinter i junior-nm.

 ?? FOTO: JAN HELGE LISLEVAND ?? Tuva Lislevand sikret seg to åttendepla­sser i helgas norgescupr­enn i 18-årsklassen.
FOTO: JAN HELGE LISLEVAND Tuva Lislevand sikret seg to åttendepla­sser i helgas norgescupr­enn i 18-årsklassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway