Fædrelandsvennen

Fortsatt mange spørsmål for Kjetil Rekdal

En stall som bør kuttes betydelig i antall, og to trenere borte på få dager. Start og Kjetil Rekdal har litt å jobbe med de kommende ukene.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg tenker jo på det, naturlig nok. Vi visste at det med Tandberg kunne skje, og når det gjorde det så var det tøft.

Det sier Start-trener Kjetil Rekdal til Faedreland svennen. Start har nettopp gjennomfør­t årets første fotballøkt i forhold hvor gradestokk­en viste en plussgrad, mens realiteten heller var mot fire-fem minus.

Vaeret er en bekymring for Rekdal og Start de kommende ukene, da de nekter å trene i Sørlandsha­llen grunnet underlaget. Vaeret får de uansett ikke gjort noe med. Da er det verre med de mange, ubesvarte spørsmålen­e rundt A-laget til Start.

– KREVER MER AV OSS

For som Rekdal sier: Tapet av assistentt­rener Morten Tandberg var ikke det man hadde håpet på rett før oppkjøring­en skulle starte. I tillegg er Mick Priest ferdig som trener i klubben. Mandag var det Joey Hardarsson og Andreas Jenssen som ledet den relativt korte økta på Sør Arena.

– Vi har Joey og Andreas, som har vaert med på det her før. Så vi står ikke på bar bakke, men det krever enda mer av oss. Så får vi vurdere om det blir behov for noe mer. Noen ting er allerede gjort, og som kan fylle noen hull, sier Rekdal, og sikter til fysisk trener Atle Thunshelle som skal bidra inn mot både utviklings­avdelingen og A-laget.

– Vi får se om Mick og Tandberg sine oppgaver kan deles på oss tre, eller om vi må ha inn en mann til. Det må vi bruke litt tid på.

ANTALLET SPILLERE MÅ NED

Samtidig råder Rekdal over en spillergru­ppe som per nå teller 27 mann. Et antall som skal reduseres, og det helst ganske kraftig, ifølge Start-treneren.

– Fotball er sånn hele tiden. Du har noe å tenke på døgnet rundt. Du får spørre meg når treningsle­iren på Gran Canaria er ferdig. Da har vi mer kjøtt på beinet. Stallen vår er bra. Noen vil forsvinne. Men det er klart antallet må ned. Å ta hånd om så mange går ikke, sier Rekdal.

– Er det noen av spillerne som er her i dag som ikke blir med til Gran Canaria?

– Vi reiser ikke med spillere som er skadet. De som reiser dit er spillere som er treningskl­are, og som er tiltenkt en rolle i sesongen. Får vi bud på spillere, så kan de forsvinne, sier Rekdal, som ser at det kan bli en utfordring å få antallet spillere ned til 22–23.

– VIL SPILLE MEG INN

Flere av spillerne som var på treningsfe­ltet mandag kan vaere aktuelle for nye klubber. Etter det Faedreland svennen kjenner til har det vaert interesse for flere av Starts spillere, som for eksempel Damion Lowe og Aron Sigurdarso­n.

– Jeg er her, og det er fokuset mitt. Jeg tenker bare på å bli bedre og spille meg inn på laget. Kommer det noe konkret så vil jeg ta en titt på det, sier Sigurdarso­n til Faedrelan dsvennen.

Han forteller at han har hatt en fin prat med Rekdal.

– Han var klar på at jeg har ting å forbedre, og jeg var enig i det. Da er det bare opp til meg å jobbe med de tingene, sier islendinge­n, som slet med lite spilletid i fjor høst.

En annen som er tilbake etter et låneopphol­d i Åsane, er Dennis Antwi.

– Det er mange endringer, men det er godt å vaere tilbake. Jeg må gjøre jobben min, og så er ikke det andre opp til meg. Min jobb er å trene og bli best mulig, sier Antwi.

Seriestart er 75 dager unna. Heldigvis, vil nok mange i Start si. For fortsatt er det mye å gruble på.

– Det er litt å jobbe med. Det hadde det vaert om vi hadde holdt plassen også. Men det er mange spørsmålst­egn ennå. Så får vi ta en ting om gangen, og få en og en brikke til å falle på plass, sier Kjetil Rekdal.

❞ Det er litt å jobbe med. Det hadde det vaert om vi hadde holdt plassen også. Vi får ta en ting om gangen, og få en og en brikke til å falle på plass.

KJETIL REKDAL, Start-trener

 ??  ??
 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Start-trener Kjetil Rekdal.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Start-trener Kjetil Rekdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway