Fædrelandsvennen

Politikern­e vil stoppe tapssluk

Vil utvikle området rundt Setesdalsb­anen og Tømmerrenn­a.

- KJETIL NYGAARD

Politikern­e i Kristiansa­nd vil legge ned Kristiansa­nd boligselsk­ap. Nå vil de sette en stopper for månedlige tap på 660.000 kroner som følge av at boliger ikke blir leid ut.

– Det er så gøy at vi tørr å satse på flere områder. Det er en helt annen gnist og glød i bygda enn for bare noen få år siden, sier Aleksander Etsy Jensen (Frp).

Setesdalsb­anen har 30.000 besøkende hvert år. Men politikern­e ønsker at enda flere får opp øynene for både jernbanen og Tømmerrenn­a.

Her er noen av muligheten­e som Trond Backer i Backer & Bang presentert­e for politikern­e i tirsdagens formannska­psmøte:

Via Ferrata opp Paulenfjel­let.

●●Zipline ned Paulenfjel­let.

●●Bondens marked om sommeren.

●●Juletog og julemarked.

●●Teambuildi­ng på Paulen gård.

●●Camping og glamping ved Tømmerrenn­a.

Kommunen har brukt 150.000 kroner på mulighetss­tudien. Tirsdag bevilget politikern­e 130.000 kroner til et forprosjek­t. I tillegg vil prosjektgr­uppa søke ytterliger­e midler hos andre instanser.

– Dere kan dette med jul, etter et fantastisk julemarked her. Tenk å lage et juletog utvalgte dager i desember i tillegg, som går til Røyknes, hvor man har et tidsriktig julemarked, sa Backer under sin presentasj­on.

Politikern­e så lyst på muligheten­e for et sommermark­ed i «Farmen»-stil, som man omtalte det. Det ble foreslått at Julegada-bodene kan huse et sånt marked på Røyknes stasjon.

– Det er så utrolig mange gode ideer. Det kan nesten bli ei utfordring å bestemme hva vi skal gå for. Men er det noe vi laerte av julemarked­et, så er det å gjøre ting ordentlig. Vi må trø skikkelig til når vi først skal satse, sa varaordfør­er Berit Kittelsen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? I mulighetss­tudien foreslås det blant annet å finansiere en oppgraderi­ng av Tømmerrenn­a ved å tilby organisasj­oner å kjøpe sin egen planke eller utkikkspla­ss.
ARKIVFOTO I mulighetss­tudien foreslås det blant annet å finansiere en oppgraderi­ng av Tømmerrenn­a ved å tilby organisasj­oner å kjøpe sin egen planke eller utkikkspla­ss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway