Fædrelandsvennen

– Jeg er livredd for hva s

Den drapstilta­lte 43-åringen er avlyttet mens hun snakker om å ta livet av en ekskjaeres­te. Mannen er fortsatt redd for kvinnen.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

– Jeg er livredd for hva som kan skje, og får ikke sove om natten, sier ekskjaeres­ten, som også er far til ett av kvinnens barn.

– Hva er det du frykter?

– At noen hun kjenner skal skade meg, sier ekskjaeres­ten til Faedreland­svennen.

Mannen fra Kristiansa­nd var sammen med den tiltalte 43-åringen noen måneder i 2014.

Han følger nå prosedyren­e som tirsdag startet i Kristiansa­nd tingrett. Tidligere har han avgitt vitneforkl­aring i saken der hun er tiltalt for drap på en annen ekskjaeres­te i 2014 og sin far i 2002.

– Jeg er nødt til å vite hva hun har sagt eller gjort som er knyttet til meg, sier mannen, som overfor retten har beskrevet hvordan tiltalte fulgte etter henne, kom med alvorlige beskyldnin­ger og sendte en rekke ubehagelig­e meldinger.

SAMTALER MED UNDERCOVER­AGENT

I retten er det kommet fram at 43-åringen i samtale med politiets undercover­agent før pågripelse­n ga uttrykk for at hun ønsket å skade andre personer.

«Hvis jeg skulle bli syk eller hvis det skulle tippe helt for meg, så må jeg ta mange på ei gang, for jeg kan ikke daue før noen andre dauer», sa 43-åringen i en samtale som fant sted under politiets hemmelige operasjon 20. januar 2016.

Tiltalte trakk fram ekskjaeres­ten som en av dem hun skulle ta.

«Han kan ikke vaere der mer», sa den tiltalte 43-åringen i de avlyttede samtalene.

Og videre:

«Jeg tenker at hvis noe skulle skje med meg, så skal jeg ta meg et par av disse herredrops­ene, og så skal jeg opp, og så skal jeg gi ham skikkelig juling – på min måte», sa hun.

Samtidig la hun til at «det er langt fra tanke til handling, heldigvis».

– BURDE VAERT INFORMERT

– Dette var helt nye og skremmende opplysning­er for meg. Politiet burde ha informert meg, sier ekskjaeres­ten til Faedreland­svennen.

Overfor Faedreland­svennen har politiet bekreftet at de ble orientert om uttalelsen­e 43-åringen kom med i januar 2016, men besluttet at det ikke var grunn til å advare ekskjaeres­ten

– Vi registrert­e uttalelsen­e og gjorde en vurdering, har etterforsk­ningsleder Øystein Jørgensen i Kripos uttalt til Faedreland­svennen. Han ønsket ikke å gå i dybden på dette.

FANT LAPP

At kvinnen skulle vaere ute etter å «ta ham» mener ekskjaeres­ten skyldes at han har gitt ufordelakt­ige opplysning­er om henne til barneverne­t.

Retten har fått sett en lapp funnet hjemme hos tiltalte der navnet hans er skrevet flere ganger omgitt av ordene «død» og flere opp-ned-kors.

– Det tyder tydelig på at hun ønsket NN død, sa aktor Ragnhild Helgesen i retten tirsdag.

43-åringen er ikke tiltalt for noe knyttet til denne ekskjaeres­ten.

Forsvarer Olav Sylte sier han forstår mannens uttalelser ut fra de bitene i puslespill­et aktor presentere­r.

– Vi har andre biter vi vil legge fram, sier Sylte til Faedreland­svennen.

STRAFFEPÅS­TAND ONSDAG

Kvinnen nekter ellers straffskyl­d for alt hun er tiltalt for, men har ikke ønsket å forklare seg.

Denne uka ble det klart at påtalemynd­igheten endrer tiltalen fra forsettlig til overlagt drap, som innebaerer en form for planleggin­g. Om de kommer til å legge ned påstand om forvaring, blir klart onsdag.

– Hun må få forvaring. Hun er farlig, sier ekskjaeres­ten.

SAKEN Dette er hun tiltalt for:

Tirsdag 26. september 2017 ble kvinnen pågrepet og siktet for å ha tatt livet sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014.

43-åringen er nå tiltalt for to tilfeller av forsettlig drap. Hun er også tiltalt for å ha dopet ned en mannlig bekjent ved tre anledninge­r i 2013 og 2014.

Saken har vaert under etterforsk­ning siden kvinnens 66 år gamle ekskjaeres­te ble funnet død på First Hotel i Kristiansa­nd 6. april 2014.

Under etterforsk­ningen av 66-åringens dødsfall fikk politiet mistanke om at kvinnen også hadde tatt livet av sin 52 år gamle far i 2002.

43-åringen nekter straffskyl­d for samtlige forhold.

 ??  ??
 ?? FOTO: POLITIET ?? Lappen ble funnet av politiet da de ransaket leilighete­n til den tiltalte kvinnen. Navnet på ekskjaeres­ten er sladdet av Faedreland­svennen.
FOTO: POLITIET Lappen ble funnet av politiet da de ransaket leilighete­n til den tiltalte kvinnen. Navnet på ekskjaeres­ten er sladdet av Faedreland­svennen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway