Fædrelandsvennen

Krever ekstra utredning

Fiskå skole kan bli nedlagt. Men det borgerlige flertallet vil ha utredet ytterliger­e ett alternativ til ny skolestruk­tur før de bestemmer seg.

- VEGARD DAMSGAARD

– Signalene vi får fra både laerere og elever er at Karuss fungerer bra som 1.-10.-skole. Vi ønsker derfor å se på muligheten for ti trinn på tre skoler. Det er et alternativ vi vil ha flere tilbakemel­dinger på, sier Grete Kvelland Skaara, gruppelede­r for KRF, til Faedreland­svennen.

Saken var sist til behandling i oppvekstst­yret 5. desember. Onsdag skal den på formannska­pets bord.

I oppvekstst­yret fremmet KRF forslaget om at det også skal utredes et alternativ for tre skoler med ti trinn på Karuss, Vågsbygd og Slettheia/øvre Slettheia.

Forslaget ble vedtatt med fem mot fire stemmer. Ap anket umiddelbar­t vedtaket til formannska­pet, slik at det ikke ble utredet.

IKKE TIL BYSTYRET

Ap ønsker nemlig at skolene består som i dag, men at Vågsbygd skole samles i Augland. Åsaneavdel­ingen legges da ned, noe et klart flertall synes skjønt enige om.

Mens Krfs gruppelede­r også har sympati for Aps linje, har koalisjons­partnerne Høyre, Frp og Venstre vaert innstilt på å støtte forslaget fra administra­sjonen.

Men de skal vaere rede til å støtte en ytterliger­e utredning i formannska­pet onsdag. Dermed ligger det an til positivt vedtak med åtte mot fem (Ap, Sp) stemmer, slik at bystyrets behandling av saken neste uke utsettes.

– Koalisjone­n står samlet. Vi har for vane å støtte når noen partier ønsker ytterliger­e utredning av en sak, bekrefter Høyres gruppelede­r Renate Haegeland overfor Faedreland­svennen etter gruppemøte­t mandag kveld.

Hun vil på ingen måte forskutter­e partiets syn før alle fakta er på bordet, men sier det er gode argumenter for å ta de grep administra­sjonen anbefaler.

– ROBUSTE MILJØER

Ved en ny skolestruk­tur er det anslått at kommunen kan spare 330 millioner over en periode på 40 år – tilsvarend­e 8,3 millioner i året. Skulle man nøye seg med å kun legge ned Åsane, er årlig innsparing på 2,3 mill.

– Men vel så viktig for oss er det å skape gode og faglig robuste miljøer på skolene, sier Renate Haegeland.

I tråd med anbefaling­en fra

konsulents­elskapet Norconsult råder oppvekstdi­rektøren til at alle elevene på ungdomstri­nnet samles på Karuss skole, mens Fiskå skole legges ned. Den nye Karuss skole får da 500 elever.

Samtidig utvides Vågsbygd skole til å omfatte hele barnetrinn­et,

mens Åsane legges ned. Den nye skolen får 630 elever.

Disse skolene er allerede slått sammen administra­tivt med to avdelinger. Slettheia skole består som i dag, med 315 elever.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Fiskå skole er foreslått nedlagt.
FOTO: JACOB BUCHARD Fiskå skole er foreslått nedlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway