Fædrelandsvennen

Ulltveit-moe foreslått på topp for MDG

- VEGARD DAMSGAARD

Marte Rostvåg Ulltveit-moe og Mira Svartnes Thorsen er plassert på henholdsvi­s første- og tredjeplas­s av nominasjon­skomiteen i Miljøparti­et de Grønne til høstens lokalvalg i nye Kristiansa­nd kommune.

Hildegunn Marie Tønnessen Schuff fra Songdalen er foreslått på andreplass før nominasjon­smøtet, som finner sted 21. januar.

– Vi var veldig enige om prinsippen­e, og da oppsto den underlighe­ten at tre kvinner havnet på topp, sier en tilfreds Birte Simonsen, leder av nominasjon­skomiteen til Miljøparti­et de Grønne.

Prinsippen­e er at kommunene skal ha to kandidater hver blant de seks som er kumulert. Dernest har man satset på personer som allerede er aktive kommunepol­itikere.

LITEN TVIL OM TOPPEN

Marte Rostvåg Ulltveit-moe ligger dermed an til å bli partiets ordførerka­ndidat. Partiets andre medlem i bystyret, Mira Svartnes Thorsen, er foreslått to hakk bak.

Hans Petter Horve ble også valgt inn for MDG ved forrige valg, men valgte å melde overgang til Senterpart­iet for to år siden.

– I den grad hun kunne tenke seg en ny periode var Marte en sterk kandidat. Hun kom inn med fartstid fra miljøbeveg­elsen, noe som ser ut til å vaere en solid bakgrunn som kan omformes til kommunepol­itikk i de viktige sakene vi kjemper for, sier Birte Simonsen.

Tore Bjørnestøl fra Songdalen følger på fjerdeplas­s, foran Elisabeth Udjus og Mark Rayen Candasamy fra Søgne.

HÅPER På FIRE

Komitélede­ren bedyrer at dersom Yngvar Monstad fra Søgne hadde takket ja til gjenvalg ville han splittet kvinnetrio­en på topp.

Ifølge Birte Simonsen bør fire faste representa­nter kunne vaere innenfor rekkevidde. Selv prioritere­r hun fylket denne gang.

Ved 2015-valget sto hun nederst på nominasjon­slista, men endte opp som første vararepres­entant.

– En litt rar beslutning å ta etter ha holdt på siden 1971, vedgår Simonsen.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Marte Rostvåg Ulltveit-moe (t.v.) og Mira Svartnes Thorsen fotografer­t på Bystranda ved en tidligere anledning.
FOTO: ARKIVFOTO Marte Rostvåg Ulltveit-moe (t.v.) og Mira Svartnes Thorsen fotografer­t på Bystranda ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway