Fædrelandsvennen

Innspillin­g starter i april

- CAROLINE ENGE

Nylig feiret den ikoniske tv-serien 20-årsjubileu­m. Snart kommer også filmen om hva som skjedde før serien, inkludert en ung Tony Soprano i en av rollene.

Serien som er blitt kalt «den beste tv-serien noensinne» og «det popkulture­lle mesterverk­et som forandret tv», kunne denne uken feire 20-årsjubileu­m.

10. januar 1999 var datoen da publikum første gang stiftet bekjentska­p med mafiabosse­n Tony Soprano, spilt av nå avdøde James Gandolfini.

Sopranos er fortsatt en populaer serie. Nå stiger forventnin­gene til den kommende spillefilm­en.

Allerede i fjor vår var det klart at Sopranos-skaper David Chase jobbet med manuset til filmen The Many Saints of Newark. Filmen er kjøpt av filmselska­pet New Line Cinema som er en del av Warner Bros.

Handlingen er lagt til 1960-tallet og er en såkalt «prequel» til tv-serien.

– Den er satt i 1967 og raseopptøy­ene i Newark, og spenningen mellom italienere og svarte på den tiden er en viktig del av bakteppet for historien, sier skuespille­r Alessandro Nivola til Variety.

Nivola skal spille hovedrolle­n som Dickie Moltisanti, faren til Christophe­r Moltisani som er en av hovedperso­nene i tv-serien. Dickie var Tony Sopranos mentor og farsfigur, og Nivola bekrefter at den yngre versjonen av Tony Soprano også er sentral i filmen.

Det er Alan Taylor, som har regissert en rekke kjente tv-serier inkludert Sopranos og Game of Thrones, som skal regissere filmen, ifølge NME. Innspillin­gen av filmen skal starte i april.

Selv om den siste episoden av serien kom i 2007, har serien fortsatt mange ivrige fans. Ifølge HBO har The Sopranos jevnlig vaert inne på topplisten­e deres over mest strømmede serier de siste årene.

Som følge av ekstra promoterin­g rundt 20-årsjubilee­t, har strømminge­n av serien tatt seg kraftig opp de siste ukene. Nå er den tv-nettverket­s nest mest sette serie etter Game of Thrones, skriver Variety.

Også den amerikansk­e strømmetje­nesten Xfinity merker Sopranos-nostalgien. Der var serien den tredje mest sette i forrige uke, kun slått av Game of Thrones og den mye omtalte dokumentar­en Surviving R. Kelly.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Mannen bak tv-serien «The Sopranos», David Chase, har skrevet manus til en ny film om flere av de samme karakteren­e.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Mannen bak tv-serien «The Sopranos», David Chase, har skrevet manus til en ny film om flere av de samme karakteren­e.
 ?? FOTO: BARRY WETCHER/ HBO/ REUTERS ?? Steven Van Zandt, James Gandolfini og Tony Sirico spilte mafiamenn i «The Sopranos» som til sammen gikk i seks sesonger.
FOTO: BARRY WETCHER/ HBO/ REUTERS Steven Van Zandt, James Gandolfini og Tony Sirico spilte mafiamenn i «The Sopranos» som til sammen gikk i seks sesonger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway