Fædrelandsvennen

Erik Ragnar Borning til minne

- JAN ELDOR JØRGENSEN

●●Den triste melding kom 13. januar 2019 om at vår staute, kloke og dyktige venn Erik Ragnar Borning døde etter lang tids sykdom. Det manglet noen få uker på at han skulle fylle 74 år. Ragnar har vaert en bauta blant venner. Sørlending og Kristiansa­nder på sin hals. Riktignok ble han født i Sverige mot slutten av krigen, med svensk far og norsk mor, hun oppvokst i Kvadrature­n. Men, Ragnar fikk også vokse opp i Kvadrature­n frem til han begynte på gymnaset. Da flyttet familien litt ut av sentrum til Myrbakken. Vennegrunn­laget bygget han opp allerede mens han bodde i sentrum og flere av hans fortsatt beste og naere venner møtte han på folkeskole­n. Vi husker så godt «Wintersbor­gs hjørne» på Markens som lenge var samlingsst­ed på kveldene. Han har alltid vaert «limet» i vennegjeng­en, en vennekrets som etter hvert ble ganske omfattende. Alltid på tilbudssid­en.

Tilbakebli­kk på vår ungdomstid domineres av sunne aktivitete­r; turer i skog og mark, hytteturer, skiturer både i naermiljø, Hovden og Bjåen. Det triveligst­e for min del har likevel vaert alle turene «langs kysten» i familien Bornings skjekte. Gitarspill, sang, bryggedans og masse humor og latter, var melodien store deler av sommerferi­en. Vi som var med Ragnar, kunne ikke hatt en bedre ungdomstid eller hatt et bedre grunnlag for bygging av vennskap og holdninger for fremtiden.

Ragnar dro til Malmö i Sverige og utdannet seg til tannlege. Her traff han også sin tilkommend­e ektefelle, Elisabeth. Hun gled lett inn i det gode miljøet her hjemme, var alltid en fin støtte for Ragnar. Sammen skapte de en flott og solid kjernefami­lie. Tre barn kom i rask rekkefølge; Henrik, Anders og Agneta.

Som tannlege har Ragnar fremhevet seg. Han har vaert en stødig, arbeidsom og svaert dyktig og nøyaktig tannlege. Alltid på jakt etter de beste metoder, det beste utstyr og for å få de beste medarbeide­re på kontoret. Ragnar var en av de første tannleger til å arbeide med tannimplan­tater, en teknikk som på mange måter har brakt tannmedisi­nen langt fremover. Ragnar hadde i sin praksis utallige takknemlig­e og fornøyde pasienter.

Ragnars interesser har vaert mange, men hans tannlegeyr­ke har trolig også vaert hans største interesse og hobby. Høyfjellet, slalåm, golf, kyst, båtliv og fotografer­ing har også alltid stått sentralt. Musikalite­t og musikkinte­resse har fulgt Ragnar og etter at gitaren ble hengt på veggen for godt, har han vaert en ivrig sanger i Kristiansa­nd Håndverker­s sangforeni­ng med sin gode, rene bass.

Vi er mange som kommer til å savne Ragnar. Våre tanker går til hans ektefelle Elisabeth, barn og barnebarn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway