Fædrelandsvennen

Ny skolestruk­tur i Vågsbygd utsatt med flere måneder

- KJETIL REITE

Framtida til Fiskå skole er fortsatt høyst usikker. Politikern­e har vedtatt å be om enda en utredning før de bestemmer seg.

Skolestruk­turen i Vågsbygd skal forandres, men i formannska­pet onsdag fikk KRF gjennomsla­g for å utrede tre 1-10-skoler i Vågsbygd – Karuss, Vågsbygd og Slettheia.

Forslaget fra administra­sjonen har vaert å legge ned skolene Åsane og Fiskå. Så blir det ren ungdomssko­le på Karuss og ren barneskole på Vågsbygd skole.

Innsparing­en vil da bli på 8,3 millioner kroner i året i drift.

– Vi er overrasket over at det er så lite å spare, sa Jørgen Kristianse­n i formannska­pet.

Utsettelse­n betyr en ny utredning fra et konsulents­elskap. Det er snakk om flere måneder før det kan tas en beslutning. Men likevel fikk KRF gjennomsla­g.

– Når det ikke har noen hast, bør vi hente inn den informasjo­nen. Det ville vaere uansvarlig å ikke utrede andre alternativ­er, sa Renate Haegeland (H).

Dette vekker reaksjoner hos Ap og SV. Utredninge­n om ny skolestruk­tur kom allerede i mars 2018. Først nå kommer altså forslaget om en ekstra utredning.

– Jeg ser for meg at de borgerlige partiene vil vente til etter valget, og da mener jeg dette er et politisk spill, sa Mette Gundersen (Ap).

Hadde det ikke blitt utsettelse i formannska­pet, ville trolig resultatet blitt at kun én skole blir nedlagt. Det er Åsane skole, som i dag er en avdeling i Vågsbygd skole.

KRF hadde dette som sitt subsidiaer­e forslag hvis deres eget hadde falt.

Uansett hvilken modell man velger for ny skole, vil det bety store investerin­ger i nye bygg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway