Fædrelandsvennen

Stemte mot nye flyktninge­r – fikk ikke flertall

- STEINAR VINDSLAND

Både Pensjonist­partiet og Frp stemte mot at Kristiansa­nd skal bosette flere flyktninge­r enn planlagt, men fikk ikke flertallet med seg.

– Det er ingen bombe at vi vil si nei til å bosette flere flyktninge­r og stemmer mot, sa Frps Øyvind Berntsen i helse- og sosialstyr­et tirsdag.

I kommunens handlingsp­rogram for 2019-2022 er det lagt til grunn at Kristiansa­nd kom til å motta 54 personer hvert år i perioden – i tillegg til tre enslige mindreårig­e. I tillegg er det budsjetter­t med 35 familiegje­nforeninge­r per år.

83 FLYKTNINGE­R

Nå har Integrerin­gs- og mangfoldsd­irektorate­t (IMDI) anmodet Kristiansa­nd om å ta imot 83 flyktninge­r i 2019, hvorav fem enslige mindreårig­e. På landsbasis skal det bosettes 5350 flyktninge­r i løpet av året, og 83 skal altså komme til Kristiansa­nd.

Også Pensjonist­partiets Odd A. Salvesen stemte i mot:

– Det er underlig å si ja når vi ser hvordan sosialhjel­psutgiften­e økes med mange av disse som ikke kommer i arbeid eller utdanning, så vi vil foreløpig ikke ta i mot flere flyktninge­r, sa han.

ØKTE UTGIFTER

Flertallet stemte imidlertid for, vel vitende om at det kommer til å øke sosialhjel­psutgiften­e for kommunen:

– Vi i Kristiansa­nd skal stille opp for vår andel av de som har fått oppholdsti­llatelse i Norge, sa leder Viggo Lütcherath (KRF).

Høyres Hans Otto Lund fulgte opp:

– Kristiansa­nd har overoppfyl­t våre forpliktel­ser med mottak av flyktninge­r, og det er ikke tvil om at mange av dem blir en tung belastning på sosialhjel­psbudsjett­et. Men vi er enige om å ta det ansvaret.

Det var flertallet enige i, og dermed mottas 83 nye flyktninge­r til Kristiansa­nd i 2019.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Odd A. Salvesen (Pp) og Øyvind Berntsen (Frp) stemte mot å ta i mot 83 flyktninge­r til Kristiansa­nd i 2019.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Odd A. Salvesen (Pp) og Øyvind Berntsen (Frp) stemte mot å ta i mot 83 flyktninge­r til Kristiansa­nd i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway