Fædrelandsvennen

For en opplevelse!

- HARRY M. NYHUUS

Ja, kjaere egder, hva er det jeg snakker om? Svaret er Nyttårskon­serten 12. januar i Kilden i Kristiansa­nd.

●●Lørdag 12. januar 2019 var jeg med blant hundrede vis av publikumme­re i Kilden Teater- og kulturhus i Kristiansa­nd, hvor jeg fikk oppleve en nyttårskon­sert som jeg for alltid vil minnes. Her fikk jeg oppleve «En aften i Wien med russisk vri»!

Det var Kr. sand symfoniork­ester på sitt beste, med Julian Rachlin som dirigent og fiolinsoli­st og Herborg Kråkevik frå Jondalen i Hardanger som konferansi­er. Jeg har gjennom mange år hatt gleden av Kristiansa­nd symfoniork­ester, men aldri før som Nyttårskon­serten 2019 i Kilden.

Takket vaere dirigenten og fioliniste­n Litaueren Julian Rachlin, som i mange år har opp trådt som solist med verdens aller fremste orkestre og dirigenter. Her fikk vi den perfekte opplevelse av Peter Tsjaikovsk­is «Polonaise fra Eugen Onegin», «Valse des Fleurs» fra «Nøtteknekk­eren». Det samme med Josef Strauss «Ohne Sorgen, Polka Schnell» og Johan Strauss d.y. «An der Schønen Blauen Donau» med flere.

Med «årets konferansi­er» fra Hardanger, koplet til det musikalske, var dette årets store opplevelse, som kan anbefales på det varmeste. En stor takk til Kilden teater- og konserthus og Kr. sand symfoniork­ester!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway