Fædrelandsvennen

Belønnings­midler: – Elbilandel­en bør vektlegges

- TOR MJAALAND

Ordfører Harald Furre (H) synes det er flott at Kristiansa­nd har en høy elbilandel. Han mener staten bør vektlegge dette når belønnings­midler skal tildeles.

kjørelengd­e enn mange av de nyeste elbilmodel­lene.

Ordføreren er ikke i tvil om at antall elbilkjøre­nde kristiansa­ndere vil øke, men så langt gir ikke det positive utslag for kommunen når det gjelder såkalte belønnings­midler fra staten.

– I dag er det antall biler som telles. Vi jobber aktivt for at hva slags biler folk kjører skal ha betydning for de statlige overføring­ene, sier Furre.

HALV BOMAVGIFT

Ordfører Harald Furre er tydelig på at det skal vaere gode rammebetin­gelser for elbilene i Kristiansa­nd, også i framtida. Likevel er det besluttet å innføre halv bomavgift for elbiler fra 1. januar 2020. Stortinget må godkjenne dette, men det er en formalitet etter at det er åpnet for halv takst for elbiler i landets bomstasjon­er.

– Elbilene både bruker veiene og sliter på disse på samme måte som andre biler. Derfor er det fornuftig å kreve en viss bomavgift også av disse, men fortsatt vil det vaere svaert lønnsomt å kjøre elbil, sier Furre som ikke er enig med dem som hevder at elbiler til bruk på litt lengre turer er forbeholdt de som har råd til en kostbar utgave.

– Jeg byttelånte vår elbil med datterens Nissan Leaf og hadde en fin tur til Hovden med en lading underveis i Bygland. Tar man høyde for at turen tar litt lengre tid, dekker slike biler de aller fleste behov i en familie, mener en elbilkjøre­nde Kristiansa­nd-ordfører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway