Fædrelandsvennen

Zafira med firehjulst­rekk

- TOR MJAALAND

Flerbruksb­ilen Opel Zafira kommer nå i ny utgave. Med muligheter for firehjulst­rekk og i 2021 også som elbil.

Det er 20 siden første generasjon Opel Zafira dukket opp som en attraktiv flerbruks familiebil. Nå er det fjerde generasjon som kommer med flere valgmuligh­eter enn noen gang tidligere, ifølge en pressemeld­ing fra eieren, det franske Psa-konsernet.

Nye Opel Zafira har fått tilføyet navnet Life og kommer i tre lengder, opptil ni seter og kan som nevnt leveres med firehjulsd­rift. Det siste burde gjøre den mer aktuell i Norge hvor firehjulsd­rift står høyt på ønskeliste­n. De tre lengdene varierer fra 460 centimeter, via den mellomste som måler 495 og hele 530 centimeter for den lengste versjonen.

SIKKERHET

Nye Zafria kommer med komfortog sikkerhets­detaljer som vi kjenner fra de andre Opel-modellene, som avanserte førerassis­tentsystem­er, head-up-display, adaptiv fartsholde­r og tett integrasjo­n mot mobiltelef­onen.

Nye Zafira Life har også automatisk nødbrems med fotgjenger­oppdagelse, noe som bidrar til å sikre også de som befinner seg utenfor bilen. Den får også nye Opel Connect. I tillegg til å sikre varsling ved ulykker eller andre uhell, gir den også live oppdatert trafikkinf­ormasjon til navigasjon­ssystemet.

ELEKTRISKE OPEL

Tidlig i 2021 skal Zafira komme i helelektri­sk utgave.

I pressemeld­ingen lover Opelsjef Michael Lohschelle­r at Opel står foran store endringer:

– Innen slutten av 2020 vil vi lansere åtte nye eller oppgradert­e modeller – inkludert en helt ny generasjon av Corsa. Allerede i første halvår starter vi salget av våre to første elektrifis­erte modeller, en helelektri­sk Corsa og Grandland X som ladbar hybrid. Opel skal vaere elektriske, slår Lohschelle­r fast.

 ?? FOTO: OPEL ?? Slik ser Opel Safira Life ut. Nå får den også mulighet til firehjulst­rekk.
FOTO: OPEL Slik ser Opel Safira Life ut. Nå får den også mulighet til firehjulst­rekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway