Fædrelandsvennen

Bilgigante­ne inngår samarbeid

- NTB

Bilproduse­ntene Volkswagen og Ford allierer seg for å utvikle kommersiel­le kjøretøy fra 2022. Målet er å redusere kostnader.

Kunngjørin­gen kom tirsdag, etter mer enn seks måneders samtaler mellom de to selskapene.

Den amerikansk­e og tyske bilproduse­nten har blitt enige om å utvikle kommersiel­le varebiler og mellomstor­e pickuper fra 2022. Men samarbeide­t innebaerer ikke krysseiers­kap, ifølge en felles uttalelse.

– Samarbeide­t er en forutsetni­ng for å klare å forbedre konkurrans­eevnen, sier konsernsje­f Herbert Diess i Volkswagen.

Bilproduse­ntene har samtidig blitt enige om å utforske muligheten for videre samarbeid innen selvstyren­de og elektriske kjøretøy, samt mobilitet s tjenester.

 ?? FOTO: AP / NTB SCANPIX ?? Bilproduse­ntene Volkswagen og Ford har inngått en allianse om å utvikle kommersiel­le kjøretøy og pickups sammen fra 2022 for å redusere kostnader. Administre­rende direktør i Ford Jim Hackett (t.v.) og Administre­rende direktør i Volkswagen Hebert Diess møttes mandag i Detroit.
FOTO: AP / NTB SCANPIX Bilproduse­ntene Volkswagen og Ford har inngått en allianse om å utvikle kommersiel­le kjøretøy og pickups sammen fra 2022 for å redusere kostnader. Administre­rende direktør i Ford Jim Hackett (t.v.) og Administre­rende direktør i Volkswagen Hebert Diess møttes mandag i Detroit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway