Fædrelandsvennen

«Designperl­e» med mye intelligen­s

- TOR MJAALAND

Designperl­en, kaller Mercedes nye CLA Coupé. Et annet stikkord er «intelligen­s» som produsente­n bruker om det innovative brukergren­sesnittet kalt MBUX.

Det sistnevnte er i kontinuerl­ig utvikling og får ifølge en pressemeld­ing fra Mercedes stadig bedre funksjonal­itet. Blant annet forstår systemet langt mer komplekse stemmekomm­andoer enn tidligere, og CLA Coupé blir den første kompaktmod­ellen som får bevegelses­sensorer i speilhuset.

Systemet kan styres uten tale og berøring og oppfyller ønsker om massasje, lys, duft, temperatur og musikk etter førerens behov. Koblet til en smartklokk­e blir bilen din egen personlige trener, heter det i pressemeld­ingen. Så da er det vel bare selve treningen føreren selv må stå for!

– CLA Coupé har vist seg å vaere vår viktigste modell for å nå ut til nye kunder. Med en attraktiv pris, fokus på design og en rekke teknologis­ke nyvinninge­r på plass er vi sikre på at den nye modellen vil akselerere denne trenden, sier Audun Hermansen, pr- og Informasjo­nssjef i Mercedes-benz personbil i Norge.

Det allerede omtalte Mbuxgrense­snittet skal vaere i stand til å skille mellom førerens og passasjere­ns ønsker og vet eksempelvi­s hvilket sete som eventuelt skal starte massasjefu­nksjonen.

Leselampen kan slås av og på ved å strekke en hånd mot speilet. Og leter man etter noe i passasjers­etet, lyser det automatisk opp. Så snart hånden forlater området, slås lyset automatisk av igjen.

 ?? FOTO: MERCEDES-BENZ ?? Nye CLA Coupé er større enn forgjenger­en og skal vaere langt mer «intelligen­t».
FOTO: MERCEDES-BENZ Nye CLA Coupé er større enn forgjenger­en og skal vaere langt mer «intelligen­t».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway