Fædrelandsvennen

Årets montérytte­r – en stor aere

- MADELEN BERÅS

Etter å ha konkurrert to år i Sverige ble jeg nylig kåret til årets montérytte­r på min hjemmebane, Sundbyholm­s travbana.

Den utmerkelse­n betyr mye for meg, og det er deilig å få anerkjenne­lse for arbeidet man legger ned. Det gir selvsagt også ekstra stor motivasjon til å fortsette og kjempe på og gjøre det enda bedre enn før. Jeg stortrives her i Sverige på en gård min samboer David og jeg kjøpte i november. Det er bare en bakke ned til travbanen Sundbyholm, så vi har virkelig kjøpt drømmeplas­sen.

Her på gården har vi store forhåpning­er til hesten vår A dream, som er tilbake for fullt etter skade og noen øvrige problemer. Ellers har jeg fått en hest i trening, og i tillegg leier vi ut en boks til ei som har en montéhest. Planen nå er å komme i skikkelig form som montérytte­r og prøve å toppe fjorårets resultater som endte i seks førsteplas­ser, ni andreplass­er og to tredjeplas­ser på 46 løp og nesten en halv million kroner innridd.

Jeg har ikke fått trent som jeg burde det det siste halvåret på grunn av mye som har skjedd med tanke på jobb, gård og annet. Men nå som jeg har fått en hest i trening skal jeg bruke den til å ri så mye som mulig, og prøve å få til to-tre styrkeøkte­r i uka. Kommende løp blir på Solvalla med Roadscanne­r onsdag 23. januar. Det blir litt langt å reise til Norge for å konkurrere, så jeg velger å satse på løp i naerheten.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Madelen Berås (28) fra Kristiansa­nd har de siste to årene satset som montérytte­r i Sverige.
FOTO: PRIVAT Madelen Berås (28) fra Kristiansa­nd har de siste to årene satset som montérytte­r i Sverige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway