Fædrelandsvennen

Våg tok sin tredje strake seier

- TROND SØRØY, for IK Våg Håndball

IK Våg Håndball kunne innkassere sin tredje seier på rad i 2019 etter 40–28 over Kragerø i Karusshall­en onsdag kveld.

Laget har dermed klatret fra nedrykksst­riden til sjetteplas­s i 2. divisjon avdeling 3. Etter en kronglete høstsesong har Våg fått mer sving på spillet og i årets to første seriekampe­r ble både Hinna og Naerbø slått. I høst ble det klare tap mot begge disse lagene. Seier 40–28 over Kragerø var en ny opptur, men kampens toppscorer Mathilde Flo Hjetland var likevel ikke helt fornøyd ved kampslutt. – Det var gøy å spille i dag, men forsvarssp­illet vårt var ikke helt på topp. Vi gjorde mange enkle feil, og ga ikke nok i duellene. Noe som igjen resulterte i at vi måtte tåle en god del baklengsmå­l.

BRA ANGREPSSPI­LL

Om angrepsspi­llet er hun mer positiv:

– Vi scoret 40 mål, noe som er veldig bra. Vi kom til gode sjanser både fra seks meter og fra bakspiller­ne. Vi får løpt bra og scoret noen enkle mål i kontra.

Våg tok tidlig kommandoen i kampen og var i føringen hele kampen. Halvveis i første omgang ledet Våg med tre mål, 10– 7. Så fulgte en bedre periode og hjemmelage­t økte til sjumålsled­else ved pause.

– Vi startet kampen litt rufsete, men det kom seg etter hvert, sier Mathilde Flo Hjetland og supplerer:

– Det var aldri noe saerlig spenning i kampen, som førte til at vi mistet litt konsentras­jon mot slutten. Innsatsen var god nok, men vi må nok opp et par hakk inn mot neste match.

Hun ble toppscorer med 11 mål, mens lagvenninn­ene Merlinda Qorraj nettet ni ganger og Karine Emilie Dahlum scoret seks.

LOKALOPPGJ­ØR NESTE

– Vi pleier som oftest å gjøre det bedre i serien etter jul. Det hjelper også at vi har fått Laureta Veliqi tilbake, for hun bidrar med et veldig bra trøkk i angrep. Vi føler kanskje at det har løsnet for oss nå, poengterer Mathilde Flo Hjetland.

Kommende utfordring for Vågjentene er lokaloppgj­øret mot divisjonsl­eder Grane Arendal. Den kampen spilles søndag 20. januar kl. 18.00 i Sør Amfi.

?? FOTO: ODD IVAR HJETLAND ?? Etter en plundrete høstsesong har Vågs damelag i 2. divisjon fått en pangstart på 2019. Bak fra venstre: Stine Solum, Aurora Kvalnes, Martine Kårikstad Andersen, Sanne Jahnsen, Benedicte Udjus, Tuva Lilleås, Merlinda Qorrai og Karine Emilie Dahlum. Foran fra venstre: Veriana Veliqi, Linda Sløgedal, Vilde Andersen, Emma Lindal og Mathilde Flo Hjetland. Helt foran: Desirée Sundtjønn.
FOTO: ODD IVAR HJETLAND Etter en plundrete høstsesong har Vågs damelag i 2. divisjon fått en pangstart på 2019. Bak fra venstre: Stine Solum, Aurora Kvalnes, Martine Kårikstad Andersen, Sanne Jahnsen, Benedicte Udjus, Tuva Lilleås, Merlinda Qorrai og Karine Emilie Dahlum. Foran fra venstre: Veriana Veliqi, Linda Sløgedal, Vilde Andersen, Emma Lindal og Mathilde Flo Hjetland. Helt foran: Desirée Sundtjønn.