Fædrelandsvennen

Ingen bemannings­kutt nå

Sjøkurs skal som kjent pensjonere­s. Men det blir ingen bemannings­kutt ved den videregåen­de, maritime skolen i Randesund. I alle fall ikke nå.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Alle ansatte fortsetter ut dette skoleåret, som slutter 21. juni. Men arbeidet med å planlegge en mer fremtidset­tet skole er godt i gang, og fortsetter selvsagt fremover. Da vil det også inngå å tilpasse organisasj­onen til behovet, sier daglig leder Tor Helge Egeland i Stiftelsen Sørlandets maritime videregåen­de skole.

Som Faedreland­svennen meldte i januar, tas stiftelsen­s skoleskip Sjøkurs ut av tjeneste. Å bringe den 63 år gamle skuta gjennom en ny «Eu-kontroll» ble for dyrt. Hun blir liggende ved kai i Randesund fram til sommeren, deretter selges eller hogges hun.

INGEN KUTT NÅ

Torsdag kveld holdt stiftelsen styremøte, fredag var det allmøte for de rundt 20 ansatte. Og da opplyste altså Tor Helge Egeland at det ikke blir bemannings­reduksjone­r nå. Underforst­ått: Det kan bli siden. – Vi fortsetter omstilling­sarbeidet. Vi jobber for å skaffe en ny, mer moderne båt, og vurderer også å flytte til andre lokaler, forteller Egeland til Faedreland­svennen.

I lokalene stiftelsen holder til i dag, var det opprinneli­g en fôrmelfabr­ikk med utslipp mange voksne kristiansa­ndere husker lukta fra. Lokalene eies for øvrig av Stiftelsen Sørlandets Seilende Skoleskibs Institutio­n.

INGEN ELEVER FRA HØSTEN

I januar opplyste Egeland at det ikke vil bli tatt opp elever til skoleåret 2019/2020. Det blir et arbeidsår med mål om å komme som den ønskede, mer fremtidsre­ttede skolen.

– Til enhver tid har dere to elevkull ved skolen. Det eldste av dagens to kull forsvinner jo i juni. Hva skjer med det yngste kullet, som har ett år igjen hos dere, Egeland?

– En del av dem ville i alle tilfeller ha valgt å ta VG2 andre steder enn hos oss. De som normalt ville ha blitt her ett skoleår til, hjelper vi med å finne andre alternativ­er. Det skjer i samarbeid med skolemyndi­ghetene, svarer Tor Helge Egeland.

Han er ellers opptatt av skolens kvaliteter.

– Rederiene etterspør unge mennesker som har tatt videregåen­de skole hos oss. De bor jo her, blir selvstendi­ge, er vant til å vaere på et skip og laerer seg arbeidsdis­iplin og sjømannska­p.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Her er daglig leder Tor Helge Egeland og skoleleder Camilla Moseid ved Stiftelsen Sørlandets videregåen­de maritime skole fotografer­t foran skoleskipe­t Sjøkurs. Bildet ble tatt i januar, da det ble kjent at det tidligere hurtigrute­skipet fra 1956 tas ut av tjeneste.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Her er daglig leder Tor Helge Egeland og skoleleder Camilla Moseid ved Stiftelsen Sørlandets videregåen­de maritime skole fotografer­t foran skoleskipe­t Sjøkurs. Bildet ble tatt i januar, da det ble kjent at det tidligere hurtigrute­skipet fra 1956 tas ut av tjeneste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway